6 évnél régebbi cikk

Utazás bérlet nélkül
Fehérvár Médiacentrum fotója
Körtvélyes Tivadar
Utazás bérlet nélkül

Nagy dobásra készül a MÁV. Jelenleg még tesztelés alatt áll a fejlesztés, de két útvonalon már használható az e-személyire tölthető bérlet. Az ezzel utazók egyelőre olyanok, mint a fehér holló, de úgy néz ki, hogy országosan is bevezetik ezt a fejlesztést.

Most már a fehérvári vasútvonalon is használható az e-személyi. A Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Székesfehérvár vonalon már lehet az okmányhoz bérletet rendelni, így nincs szükség papírra. Bár még kevés utas használja ezt a lehetőséget, a megkérdezetteknek tetszik.

"Nagyon jó véleménnyel vagyok erről, de hát e-személyije még nem mindenkinek van, gondolom majd idővel." - mondta egy hölgy a peronon, miközben az egyik délutáni pesti vonatra várt. Az utasok – azon felül, hogy nem kell papír alapú bérletet váltaniuk – három százalékos kedvezményt kapnak az árból.

"Egyelőre a Déli pályaudvaron, Pusztaszabolcson, Százhalombattán, Kelenföldön, Érd-alsón, Tárnokon, Martonvásáron és Székesfehérváron van lehetőség a pénztárakban ezt a fajta bérletet megvásárolni és feltölteni ez e-személyire." – tájékoztatott Lőcsei Virág, a MÁV sajtófőnöke.

A fejlesztés egyelőre tesztelés alatt áll, de a MÁV a későbbiekben tervezi az országos kiterjesztést. De más újdonságra is számíthatnak az utasok: a napokban ismét meghirdette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti pálya felsővezeték-, vasút- és kiegészítő építési munkáinak tervezését és kivitelezését. Az érintett szakaszon a nyári idegenforgalmi szezonban óriási a forgalom.

"A beruházás keretében megvalósulhat az ötvenöt kilométeres szakasz villamosítása a szabadbattyáni transzformátor átépítésével és bővítésével. További négy állomás, Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs akadálymentesítése és átépítése is megtörténhet. Ennek során ötvenöt centiméteres peronok épülnek, tájékoztató rendszert korszerűsítünk, és megújul a térvilágítás is." – hangsúlyozta Kiss Boglárka, a NIF szóvivője.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek