6 évnél régebbi cikk

Himnuszünnep Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotójaHimnuszünnep Fehérváron

Neves költőink művei elevenedtek meg lelkes fehérvári gyerekeknek köszönhetően a Fő utcán, a Himnuszünnep alkalmával.

A Himnuszünnep keretében a magyar költészet legszebb verseit összegyűjtve ragadtak mikrofont a kisdiákok, akik a magyar irodalom kiválóságaival kedveskedtek a járókelőknek a Magyar Kultúra Napján. Mátay Flóra Korina az Altatóval, a Cinege cipőjével és az Arany Lacinak című művel készült és azt is elárulta, hogy mi a jó előadás titka:

Nagyon sokat kellett olvasgatni otthon, meg könyv nélkül is elmondani, hogy jól tudjak hangsúlyozni.

Nagy Judit, a Szabad Színház vezetője szerint a fehérváriak szívügyüknek tekintik a magyar kultúrát és ez nem véletlen:

Én azt gondolom, hogy Székesfehérvár - éppen a történelmi múltjából adódóan - nagyon fogékony az ilyen kulturális eseményekre, hiszen a "Posztolj verset az utcára!" akcióhoz is mindig sokan csatlakoznak, most a Szent István Király Múzeum rendezvényszervezőinek volt az az ötlete, hogy a szépen díszített, meleg előadó termek helyett hozzuk ki a magyar kultúra ünnepét az utcára.

A gyerekeket játék is várta a helyszínen, az "arckép csarnok" volt az egyik kedvenc a program során. A játékban neves költőink múzsáit kellett megneveznie a gyerekeknek. Az iskolások sokat készültek erre a jeles napra, de ezt szívesen tették, szívvel-lélekkel vetették bele magukat a magyar irodalom csodáiba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek