6 évnél régebbi cikk

Feltűnik-e egy új Dončić Fehérváron?
Fehérvár Médiacentrum fotójaFeltűnik-e egy új Dončić Fehérváron?

Nem túlzás, a sportág utánpótlásának krémje teszi tiszteletét Fehérváron a Szent István Kupa U16-os kosárlabda tornán.

Február 1. és 4. között immár hatodik alkalommal kerül sor a Szent István Kupára, mely veretes mezőnnyel írta be magát az európai utánpótlás tornák legnívósabbjai közé. A résztvevő csapatok névsorát elnézve nem érdemtelenül, hiszen a szervezők évről évre a topcsapatok legjobb fiataljait látják vendégül az Alba Regia Sportcsarnokban.

Az állandó vendégek között természetesen a magyarokat kell elsőként említenünk, a házigazda Alba Fehérvár és a magyar korosztályos válogatott rendre ott van a mezőnyben. Szintén állandó vendég a Real Madrid, mely az eddigi öt tornából négyet megnyert, a legutóbbi három évben pedig zsinórban az élen végzett. A királyiakon kívül egyébként még a Partizan Beograd tudta elhódítani a trófeát, 2014-ben a döntőben épp a Real ellen diadalmaskodva. Maradva a Real Madridnál, a torna eddigi öt kiírásának legjobb játékosát is a spanyolok adták a szlovén Luka Dončić személyében, aki 2013-ban, az akkor még U18-as korosztálynak rendezett tornán a mezőny legjobbja lett - mindössze 13 esztendősen... Luka Dončić azóta a nagycsapat meghatározó játékosa lett, ráadásként pedig hazája válogatottját Európa-bajnoki címig vezette 2017-ben.

Szintén állandó résztvevő a német Bayern München, a németek rendre erős csapattal érkeznek, vélhetően nem lesz ez másként most sem. Másodszor érkezik Fehérvárra a Barcelona, míg a szerb Mega Bemax, a német Alba Berlin és a török Anadolu Efes.

Ami a csoportbeosztást illeti, a francia Matthieu Donnard irányította Alba a Barcelonával, a szerb Mega és "druszája", az Alba Berlin társaságában kapott helyet, míg a másik ágon a Real, a Bayern és az Efes lesz a korosztályos magyar nemzeti együttes ellenfele. A csoportmeccseket csütörtöktől szombatig rendezik (utóbbi napon zsákolóverseny is lesz 18:15-től, míg a helyosztókra vasárnap kerül sor az Alba Regia Sportcsarnokban.

A torna programja:

Február 1., csütörtök

12:00 Magyar U16-os válogatott - Anadolu Efes
14:15 Alba Fehérvár - Mega Bemax
16:30 Real Madrid - Bayern München
18:15 Nyító ünnepség
18:45 FC Barcelona - Alba Berlin

Február 2., péntek

12:00 Alba Berlin - Alba Fehérvár
14:15 Bayern München - Magyar U16-os válogatott
16:30 Mega Bemax - FC Barcelona
18:45 AnadoluEfes - Real Madrid

Február 3., szombat

12:00 Alba Berlin - Mega Bemax
14:15 Bayern München - AnadoluEfes
16:30 Alba Fehérvár - FC Barcelona
18:15 Zsákolóverseny
19:15 Magyar U16-os válogatott

Február 4., vasárnap

10:00 7. helyért
12:15 5. helyért
14:30 Bronzmeccs
16:45 Döntő

A mérkőzésekhez az élő statisztika és az internetes közvetítés elérhetősége az alábbi linken található:

http://szik2018.hunbasket.com/

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek