2018. február 25. vasárnap Géza
Menü

Rég elfeledett Cartoon Network rajzfilmek - Második rész

Rég elfeledett Cartoon Network rajzfilmek - Második rész
Vissza a gyerekkorba... (Fotó: ssnpodcast.com)

Valahányszor nosztalgiázni támad kedvem, és rákeresek gyerekkorom kedvenc meséire, egyszerűen nem találok olyan listát, amelyen tokkal-vonóval az összes fel lenne tüntetve. Így hát gondoltam egy merészet és összeszedtem a legtutibb rajzfilmeket, amelyeket anno a Cartoon Networkön néztem. A régi Cartoon Network rajzfilmekből összeállított lista első részében sikerült pár kedvencet elcsípni, de még így is lemaradt Johnny Bravo vagy Boci és Pipi. Nézzük, melyek kerültek be a második részbe!

Jaj, Borzas Brumi Brancs! (Help!… It’s the Hair Bear Bunch!)

Már maga a cím is okozhat pár vidám percet (főleg a magyar), nem beszélve magáról a rajzfilmről, amely három menő medve és gondozóik csörtéiről szól. A trükkös macik szeretik az életet és persze a pénzt, így mindent elkövetnek, hogy kiszabaduljanak az állatkertből. Aztán mehet a habzsi-dőzsi. 

Johnny Bravo 

Egy, két, há, je... ki ne ismerné a legendás nőcsábász, Elvis imitátor, Johnny Bravo intrójának kezdő (benyögéseit) sorait? Ugye, hogy ugye. Gyerekek milliói nőttek fel a szerelem istenének hódítási praktikáin, hogy aztán felnőttkorukra kiválóan tudják, hogy mit ne csináljanak, ha csajozásra kerül sor. Csörögd a majomtáncot!  

Boci és Pipi (Cow and Chicken)

Kiskoromban nem nagyon értettem a Boci és Pipi rajzfilmet. Jókat röhögtem rajta, elvoltam vele, de valahogy nem fért a fejembe, hogyan lehetnek egy tehén és egy csirke tesók? Ráadásul miért vannak félbevágva a szüleik? És miért esznek folyton főtt disznósegget? De tényleg, miért? Az biztos, hogy ezt a rajzfilmet sose felejtjük el.

Süsü keselyűk (Dastardly and Muttley in Their Flying Machines)

A Süsü keselyűk a Flúgos futam mintájára készült: első körben áthozták a dupla nullás brigádot, Gézengúz Gusztit és Mardelt, majd autók helyett repülőknek csúfolt csodajárgányokat állítottak a rajthoz. Laklival és Dagival kiegészülve egyetlen céljuk, hogy elfogjanak egy titkos üzenetet vivő postagalambot. 

A maszk: A rajzfilmsorozat (The Mask: Animated Series)

Pár napja egy hirtelen ötlettől vezérelve benyomtam A maszk című filmet. Ahogy néztem beugrott, hogy ebből bizony rajzfilmet is készítettek, amelyet anno a Cartoon Networkön is rendszeresen meglestem. A rajzfilmes maszk sokkal bejövősebb volt, nem beszélve arról, hogy az animációknak köszönhetően sokkal több és menőbb alakot fel tudott ölteni kedvenc zöld trükkmesterünk. Söprés! 

Tom és Jerry (Tom and Jerry)

Igen, igen, és itt is van az örök klasszikus, talán életem első nagy kedvence: a Tom és Jerry. Az alapfelállás egészen egyszerű: adott egy lusta, ám mindig harcra kész macska, Tom, az ellentétes sarokban pedig ott van Jerry, aki a sajtimádatán túl már-már sportot űz a macsek idegesítéséből. Ennek köszönhetően Tom mindig a nyomában van, amiből rendszerint a dörzsölt egér kerül ki győztesként. 

Richie Rich

Amikor felcsendült a Richie Rich intrója, hirtelen azt hittem, hogy véletlenül a Scooby-Doo és Scrappy-Doot indítottam el, annyira hasonlít a két nóta. Persze gyorsan kiderül, hogy a két mesének a jellegzetes karakter rajzokon kívül semmi köze egymáshoz, ugyanis míg előbbit ismerjük, mint a rossz pénzt, addig Richie Rich a gazdag lurkók mindennapjait éli, távol a kalandoktól és veszélyektől. Vagy mégse? 

Én vagyok Menyus (I Am Weasel)

Az Én vagyok Menyus a Boci és Pipiből nőtte ki magát, hogy aztán önálló sorozatként folytassa tovább pályafutását. Az Én vagyok Menyus két egymástól merően eltérő jellemű szereplőről szól: Menyusról, a menyétről, akit mindenki imád és csodál, illetve Bambuláról, a bamba és buta páviánról, aki mindig jobb akar lenni Menyusnál és ideje nagy részében az ujját szagolgatja. 

Hong Kong Phooey

Ki itt a szuperhős? Az őrmester? Nem. Rosemary, a telefonközpontos? Nem. Penry, a szerény gondnok? Talán! Penry Pooch alias Hong Kong Phooey nem más, mint a karatézó kutyaszuperhős, akit mindenki imád és szabadidejében bűnüldözéssel foglalkozik. 

Foxi Maxi (The Huckleberry Hound Show)

Ó, te drága Klementina, bár tudnám, hogy merre jársz? - ismerős, nem? Le merem fogadni, hogy akkor is eltudnátok dúdolni, ha egy percet se láttatok volna a rajzfilmből. Foxi Maxit, ha másról nem is, kék bundájáról és Klementinájáról biztosan felismeritek. Maci Laci hű társaként minden kalandjában részt vett és még Inci, Finci és Kandúr Bandi is feltűnik mellette. 

 

Kapcsolódó cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Potyautast fogtak a brüsszeli reptéren
  Potyautast fogtak a brüsszeli reptéren
 • Hóátfúvás miatt továbbra sem járható három mellékút Vas megyében
  Hóátfúvás miatt továbbra sem járható három mellékút Vas megyében
 • A mexikói elnök lemondta washingtoni látogatását
  A mexikói elnök lemondta washingtoni látogatását
 • Választás 2018 - Félidőben a jelöltállítás
  Választás 2018 - Félidőben a jelöltállítás
 • img
  img
  Vörösmarty Rádió
  Mai "Gazdikeresőnkben" Az ASKA Menhelyén élő kutyákat szeretnénk otthonhoz juttatni.
 • Öt kilogramm efedrint találtak a pénzügyőrök Röszkén
  Öt kilogramm efedrint találtak a pénzügyőrök Röszkén
 • Jótékonysági előadás a Hermann László Zeneiskolában
  Jótékonysági előadás a Hermann László Zeneiskolában
 • Tállai András: eddig csaknem kétszer annyian kérték sms-ben adóbevallásukat a NAV-tól, mint tavaly
  Tállai András: eddig csaknem kétszer annyian kérték sms-ben adóbevallásukat a NAV-tól, mint tavaly
 • Áradások pusztítanak az Egyesült Államokban
  Áradások pusztítanak az Egyesült Államokban
 • Dunaújváros ad otthont au idei Fejér Megyei Diáknapoknak
  Dunaújváros ad otthont au idei Fejér Megyei Diáknapoknak
 • Nagyon megterheli a szervezetet az érkező nagy hideg
  Nagyon megterheli a szervezetet az érkező nagy hideg
 • Nőközpontot alakítanak ki Keszthelyen
  Nőközpontot alakítanak ki Keszthelyen
 • Az AWS képviseli idén Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban
  Az AWS képviseli idén Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban