2018. június 24. vasárnap Iván
Menü

Son Goku újra a szorítóban - Dragon Ball FighterZ teszt

Son Goku újra a szorítóban - Dragon Ball FighterZ teszt
A Dragon Ball visszatért! (Fotó: dualshockers.com)

Már a jó ég tudja, hogy mikor láttam utoljára Dragon Ballt, pedig gyerekkoromban nagy rajongója voltam a sorozatnak. Már akkor néztem, amikor Son Goku még farokkal flangált, majd egészen a Dragon Ball Z-ig követtem hűen a csillagharcosok történeteit. Meglovagolva a brandet persze jöttek Dragon Ballos játékok, de a most kijött FighterZ az, amiről minden fan álmodott. Nézzük, hogyan teljesített nálunk a Dragon Ball FighterZ!

Külcsín

Ha valaki nem ismerné a Dragon Ball szériát, azoknak azt tanácsolom, hogy gyorsan pótolják a lemaradást, ugyanis Akira Toriyama olyan világot teremtett, amely rövid időn belül világhírnévre tett szert. A Dragon Ball a Son Goku életét követi nyomon a gyerekkori kalandoktól kezdve egészen felnőttkoráig, hogy aztán a világ legerősebb harcosa váljon belőle. A Dragon Ballban fontos szerepe van még a a címben szereplő sárkánygömböknek is, amelyeket összegyűjtve Shenlong (Shenron), a sárkány teljesít egy kívánságot.

Csodás a hatalma (Fotó: dualshockers.com)
Csodás a hatalma (Fotó: dualshockers.com)

Akira Toriyama 1984-ben első körben mangákkal próbálkozott, amelyek a Weekly Shounen Magazinban jelentek meg. Majd ezeket a mangákat felkarolta a Toei Animation, hogy aztán 1986-ban két animét is műsorra tűzzön: jött a legendás Dragon Ball és a Dragon Ball Z. Ezeket követte az 1996-ban megjelent Dragon Ball GT, majd hogy a tűz még véletlenül se aludjon ki, 2015-ben a Dragon Ball Superrel újjáélesztették a sorozatot. Így készülhetett a Bandai Namco Entertainment és az Arc System Works jóvoltából a Dragon Ball FighterZ is, amely gondosan ügyel arra, hogy ez a láng még sokáig égjen.

Sztori

A történet szerint - mert hát Dragon Ballhoz az is dukál - egy évvel járunk a Dragon Ball Z eseményei után, amikor is Andorid 16 és klónbrigádja visszatérnek, hogy sötétségbe borítsák a világot. Persze egy legény van talpon a vidéken: Son Goku, aki összeverbuválja Saiyan cimboráit, hogy aztán jól megállítsák az ellent. A játék három fejezetre lett osztva: itt van nekünk Super Warriors Arc az istenkirály Son Gokuval, a Super Villain Arc a mindig badass Dermesztővel (fanoknak Frieza, bár a magyar nekem bejövősebb), és az Android Arc, amely az előbb említett Android 16 spanjának, Android 18-nak a szemszögéből mutatja be az eseményeket. Aztán mehet a haddelhadd!

Játékmechanika

Maga a harcrendszer a Tekkenből és a Marvel vs. Capcom csörtéből is megismert, jól bevált mintát viszi tovább: összesen három harcost küldhetünk minden balhéba, hogy aztán a három ellenünk felálló rosszarcot a földbe döngöljük. Aztán persze csata közben a karakterek között szabadon váltogathatunk (mehet a taktikázás ezerrel), így igazán izgalmas és pikáns bunyóknak lehetünk résztvevői. Ha ez még nem lenne elég, akkor a püfölés közben segítségül hívhatjuk inaktív karaktereinket is, hogy aztán egy jól célzott assisted combóval végképp megmutassuk, hogy ki az úr a háznál. Mondom én, hogy brutális!

A Dragon Ball FighterZben összesen huszonnégy karakter és tizennégy helyszín kapott helyet, amely első blikkre sem tűnik kevésnek, hát még ha daráljuk a játékot. Többek között megkapjuk Son Goku gyerekkori, felnőtt és Super Saiyan változatát is, így aztán tényleg minden rajongó megtalálhatja a számításit. Aztán ott vannak a többiek is, mint Vegeta, Ifjú Sátán (Piccolo, de nekem itt is a magyar a favorit), Krillin, Cell, Trunks , Yamcha és Tien Shinhan, aki abszolút kedvencem a sorozatban. A helyszínek között pedig megtalálhatjuk a Tropical Islandset, a Future West Cityt, a Spinach Wasteset vagy a hírhedt Namek bolygót. 

Összegzés

A Dragon Ball FighterZ szinte tökéletesen összepakolt verekedős játék lett, amelynek minden pillanatából csak úgy árad a Dragon Ball-hangulat. Az anime-feelinges látvány, a helyszínek, a karakterek és persze a csaták mind azt éreztetik, hogy bizony jó helyen vagy, és ha már egyszer beszippantott a játék, nem nagyon enged a monitor elől.

Apja is nagy hős volt, Son Goku ki bátor, s nagy (Fotó: player.hu)
Apja is nagy hős volt, Son Goku ki bátor, s nagy (Fotó: player.hu)

A FighterZ-t rendkívül okosan és tudatosan alkották meg, így a kezdő bunyósok is pillanatok alatt belerázódhatnak a Son Goku által szervezett buliba, míg a hardcore harcosok is bőven találnak kihívást. Kívül-belül érződik, hogy ez a játék a legnagyobb fanoknak készült, egészen pontosan rajongók által rajongóknak, így a legapróbb részletektől kezdve a legfontosabb elemekig mindenre odafigyeltek az Arc Systemes Worksös srácok. Több, mint mestermű, csak ajánlani tudom. Rajongóknak pedig kötelező! Kamehameha!

10/9 - Az év első meglepetése

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Elbúcsúztak a fehérváriak Kozma Ágnestől
  Elbúcsúztak a fehérváriak Kozma Ágnestől
 • Négy autó ütközött össze az M1-en Bicskénél
  Négy autó ütközött össze az M1-en Bicskénél
 • A hónap végéig kell kiirtani a parlagfüvet
  A hónap végéig kell kiirtani a parlagfüvet
 • Kiegyenlítődés tapasztalható a béreknél
  Kiegyenlítődés tapasztalható a béreknél
 • Holnaptól a szaudi nők is vezethetnek autót
  Holnaptól a szaudi nők is vezethetnek autót
 • Folytatódik a budapesti Red Bull Air Race
  Folytatódik a budapesti Red Bull Air Race
 • Hamarosan nyitnak a balatoni sportos strandok
  Hamarosan nyitnak a balatoni sportos strandok
 • Levendula: Kend magadra, fürödj benne, s idd meg!
  Levendula: Kend magadra, fürödj benne, s idd meg!

Eseménynaptár

 • Karszalaggal látogathatók a Múzeumok Éjszakája programjai
  Karszalaggal látogathatók a Múzeumok Éjszakája programjai
 • Elkezdődött az Országos Atlétikai Bajnokság a Bregyóban
  Elkezdődött az Országos Atlétikai Bajnokság a Bregyóban
 • Arcunkról olvasnak a kutyák
  Arcunkról olvasnak a kutyák
 • Többet fordítanak árvízvédelemre
  Többet fordítanak árvízvédelemre
 • Nagyobb támogatást kapnak a családok
  Nagyobb támogatást kapnak a családok
 • img
  img
  Vörösmarty Rádió
  Vörösmarty Rádió megosztott egy hivatkozást.
 • Ma délelőtt búcsúztatják Kozma Ágnes újságírót
  Ma délelőtt búcsúztatják Kozma Ágnes újságírót
 • Cowboy kalapot viselő rablót keres a rendőrség
  Cowboy kalapot viselő rablót keres a rendőrség
 • Megadóztatnák a a bevándorlást segítő szervezeteket
  Megadóztatnák a a bevándorlást segítő szervezeteket
 • Tovább nőtt az üzletek forgalma
  Tovább nőtt az üzletek forgalma
 • Ma lesz a Múzeumok éjszakája
  Ma lesz a Múzeumok éjszakája
 • Kórházba vitték Michael Jackson édesapját
  Kórházba vitték Michael Jackson édesapját
 • Sokan vesznek nyaralót a Velencei-tónál
  Sokan vesznek nyaralót a Velencei-tónál