6 évnél régebbi cikk

Hogy a szemüveg ne zavarjon...
Fehérvár Médiacentrum fotója
exdesigner.it
Hogy a szemüveg ne zavarjon...

A szem a lélek tükre… Ez a régi közmondás nem véletlenül született. Beszélgetőpartnerünk szemébe tekintve érzelmei, lelki állapota jól felmérhető. Így a mi pillanatnyi viszonyunk a partnerünkhöz akaratunkon kívül is hozzáigazítható.

Azonban, ha valami van a partner szeme előtt az nagyon zavaró. Amennyiben nem látjuk tisztán a tekintetét csak bizonyos szögből, folyamatosan keresve azt a szöget, idegesítő, fárasztó, a beszélgetés hosszát befolyásoló tényező lehet.

Ilyen zavaró jelenség a szemüvegek felületén keletkező csillogás, visszatükröződés. Ez egy normális fizikai jelenség, melynek során a felületre érkező fénysugár egy része visszaverődik. A szemüveglencséknél ezt a visszaverődést szeretnénk megszüntetni, minimálisra csökkenteni annak érdekében, hogy ez ne zavarja a velünk kommunikálókat, illetve bennünket se zavarjon a mindennapi életünkben, munkánk, autóvezetés során. A lencsegyártók tükröződésmentesítő, vagy más néven antireflex rétegeket fejlesztettek ki ennek a csillogásnak a kiküszöbölésére. A legtöbb réteg általánosan használható mindenhol. Azonban autóvezetéshez és a monitor előtti munkavégzéshez speciális rétegeket fejlesztettek ki, hiszen ott olyan fények érik a szemünket, melyek a hétköznapi életben nem, vagy csak kisebb mennyiségben fordulnak elő, mint a xenon autólámpák és a monitor által sugárzott nagy mennyiségű kékes fény.

Az antireflex rétegek felületére elhelyeznek még egy karcálló bevonatot is, mely a műanyag lencsék élettartamát jelentősen megnövelik. A legmodernebb bevonatok, már 5X karcállóbbak, mint az alap réteg. Ez már üveg keménységű bevonatot képez.

Azért, hogy mindenki számára elérhetővé és megtapasztalhatóvá váljanak a tükröződésmentesítő rétegek pozitív hatásai, most február és március hónapban boltjainkban a legjobb és speciális rétegek az alap réteg árán kaphatóak!
www.facebook.com/csertaoptika1/

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek