6 évnél régebbi cikk

Természetes gyógymódokkal az influenza ellen
·Egészséginfluenza·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
flickr.com
Természetes gyógymódokkal az influenza ellen
·Egészséginfluenza·Utolsó frissítés: undefined

Az influenza és a nátha ezekben a hideg időkben mindennapos vendég. A megfázás tünetei általában fokozatosan alakulnak ki, míg az influenza egy pillanat alatt dönt le a lábunkról és hosszabb lefolyású. Ha időben felkészülünk rá, akkor ki lehet védeni, de ha már sikerült elkapni, egy-két dolgot tehetünk, hogy enyhítsük a rossz közérzetet és felgyorsítsuk a felépülést.

Mi is történik valójában egy vírusos gyulladás során?

Mindkét betegséget a légutak nyálkahártyájában szaporodó vírusok okozzák. Ők nem önálló anyagcserét folytató kis lények. Ha bekerülnek szervezetünkbe, rögtön a sejteket próbálják átprogramozni, több száz újabb vírust termelve. A sejt végül elpusztul, a vírusok kikerülnek és megfelelő védelem hiányában a folyamat így megy tovább. Az influenza tünetei: tüsszögés, orrfolyás, magas láz, felső légúti gyulladás, ízületi fájdalom.

Mit tehetünk influenza esetén?

Az eszközök tárháza széles. A legegyszerűbb teendő, ha védőoltást adatunk magunknak, de sok természetes anyag is rendelkezésre áll, hogy ne kapjuk el a betegséget. Az immunrendszer általános támogatására számos gyógynövény és természetes anyag alkalmas, például a kasvirág csepp, aranygyökér, méhpempő, gyömbér, fokhagyma, ginseng, homoktövis stb. Szintén megelőzésként érdemes alkalmazni a C-vitamin és L-Lysine kombinációját. Ezek ugyanis stabilizálják a kötőszövetek szerkezetét, így a vírusok, nehezen tudnak tovaterjedni, az immunrendszer könnyebben vesztegzár alá helyezheti a betolakodókat.

 

Érdemes naponta háromszor 1000 mg C-vitamint bevenni, de a természetes forrásból származó grépfrút, zöldpaprika, citrom is a vírusok direkt pusztítására alkalmazható. A szódabikarbóna használata napokkal képes lecsökkenteni a lábadozási időt. Egyaránt alkalmazható toroköblítésre és orrcseppként is. Utóbbi esetekben érdemes himalája sót is tenni az oldatba, így kellemesebb az alkalmazás. Az immunreakció modulálására a kamilla, a kurkuma, az oreganó olaj és a halolajok használata a legalkalmasabb. Ízületi panaszok esetén a kopásra is javasolt glukózamin készítmények is segíthetnek. A láz csillapítására a hűtőfürdő a legtökéletesebb választás. Érdemes meleg fürdővel kezdeni, ezt követően kell fokozatosan lehűteni a vizet, de 32-34 fokosnál nem kell hidegebb, és inkább sokáig ázzunk benne. Tanácsos a fürdővizet is fürdősóval, himalája sóval, vagy szóda-bikarbónával lúgosítani. A végére pedig még egy jó tanács: naponta sűrűn és alaposan mossunk kezet, még orrfújás előtt is, ezzel is megakadályozva a vírusok elszaporodását.

 További ajánlatok:
 www.mentahaz.hu/

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek