6 évnél régebbi cikk

Fehérváron nem okoz fennakadásokat a hó - így dolgoztak éjszaka a hókotrók
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Fehérváron nem okoz fennakadásokat a hó - így dolgoztak éjszaka a hókotrók

Fejér megyében néhány kisebb balesethez, például árokba csúszott autóhoz vonultak a tűzoltók az elmúlt egy napban, de ezen felül komolyabb gondot jelenleg nem okoz a havazás városunk térségében. A hóügyelet munkatársai a nap 24 órájában azon dolgoznak, hogy ez így is maradjon.

Éjszakánként folyamatosan sózzák, síkosság-mentesítik az érintett útszakaszokat a Városgondnokság járművei. Február 21-én, kedden éjszaka nyolc nagy járművel, tizenkét járdatakarító kisgéppel vonultak ki, emellett tizenkét kisteherautó dolgozott a buszmegállók rendben tartásán is, hogy mind a buszok útvonalai, mind a lakótelepek és a családi házas övezetek is jól közlekedhetők maradjanak.

Griger László, a Városgondnokság hóügyeletének vezetője elmondta: "Az éjszaka folyamán folyamatosan esett a hó, folyamatosan figyeltük az útviszonyokat. Van egy 24 órás útügyeleti szolgálatunk, ami megállás nélkül járja az utakat."  A Városgondnokság ugyanakkor kéri az autótulajdonosokat, hogy a szűk utcában a hótakarítási munkák elősegítése érdekében parkoljanak úgy, hogy hókotrók el tudjanak haladni az úttesten.

Az időjárás-előrejelzések szerint esőre, havazásra továbbra is kell számítani, csütörtökön pedig folytatódik a maihoz hasonló időjárás, így az utak állapotára folyamatosan a latyak és a nedvesség lesz jellemző, ami fokozott elővigyázatosságot kíván meg a közlekedőktől.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda délelőtt az MTI-nek adott tájékoztatása szerint az országban egyébként sehol sincs járhatatlan út, viszont nagyjából ezer fogyasztónál nincs áram az időjárás miatt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is kiadott egy közleményt az időjárásra való tekintettel. Ebben arra hívják fel a figyelmet, hogy nemcsak az utcán, hanem a fűtetlen lakásokban élők is veszélyben lehetnek. Bajt jelezhet, ha nem füstöl a kémény, ha nappal is égve maradt a villany, vagy nem látni a megszokott időben a szomszédot. Ha pedig valaki földön fekvő, átázott ruhájú, mozdulatlan embert lát az utcán, hívja a hajléktalanellátó diszpécserszolgálatot.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a www.met.hu címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a www.utinform.hu-n olvashatunk részletesen.

A Fehérvár Televízió riportjában pedig részletesebben is megnézheted, hogyan dolgoznak a hóügyelet szakemberei Székesfehérváron:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek