6 évnél régebbi cikk

Elszántan és erősen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Elszántan és erősen

A Videoton számára szombaton a Vasas elleni hazai mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó NB I. A fehérváriak három pont hátrányban, a tabella második helyéről várják a folytatást. Kovács Zoltán, a Vidi sportigazgatója szerint elszántságnak és erőnek sincs híján a csapat.

Milyen az előérzete?

Pozitív, és ezt nem a kincstári optimizmus mondatja velem. Minden adott ahhoz, hogy eredményesek legyünk tavasszal, és még egy lapáttal rátegyünk az ősszel mutatott teljesítményünkre. Úgy érzem, nemcsak a játékoskeretünk minősége javult, hanem csapatként is erősebbek lettünk.

Kilenc felkészülési mérkőzést játszottak a téli szünetben – legutóbb 3-0-ra legyőzték az NB II-es Mosonmagyaróvárt – ezeken a találkozókon a végeredmény jószerével csak másodlagos. Az alapozás idején nagy hangsúly van az elvégzett edzésmunkán.

A játékosok az első edzőtáborban megmutatták, milyen elszántsággal tudják belevetni magukat a munkába. Elképesztő időszak volt a benidormi alapozás, napi két-három edzéssel. Volt, amikor a mérkőzések napján délelőtt is tréningezett a csapat. Marbellán hasonlóan magas intenzitású, de más jellegű edzésmunkát végzett a keret. Ekkor sem az volt a cél, hogy valaki máris csúcsformába kerüljön, mert az nagy baj lett volna, ettől függetlenül ott az edzőmeccsek már más képet mutattak. Nagyon jó körülmények között, nagyon jó ellenfelekkel gyakorolhattunk, edzhettünk – erről szólt a téli edzőtábort.

Huszti Szabolcs érkezése meglehetősen felkavarta az állóvizet a hazai futballberkekben. A klasszis középpályás edz, de tavalyi műtéte miatt még nem játszhatott. Mikor láthatjuk a pályán?

Klubhovatartozástól függetlenül mindenkinek örülnie kellene, hogy egy ilyen kaliberű játékos hazatért. Az, hogy éppen hozzánk, jól mutatja a Videoton erejét. Már most látszik, hogy mennyit számít a jelenléte az öltözőben és az edzéseken. Biztos vagyok benne, hogy a pályán is komoly erősítést jelent majd. Látható, mekkora tiszteletnek örvend a játékostársai körében, és ez nemcsak a múltjának, hanem a jelenének is szól. Szabi nagyon közel áll ahhoz, hogy visszatérjen a pályára.

Huszti mellett több rutinos idegenlégiós is érkezett, ugyanakkor három fiatal is felkerült a Vidi II-ből. Változik-e tavasszal a Videoton játékrendszere, játékfelfogása?

A játékfelfogás és az elvek nem igazán változnak, hiszen ugyanazokat a felállási formákat gyakorolták a játékosok Marko Nikolics vezetésével. De az, hogy a posztokon nagyobb a konkurencia, nagyobb erőbedobásra kell, hogy késztessen mindenkit.

Mit gondol, idén is két csapat dönt a bajnoki aranyérem sorsáról, nevezetesen a Videoton és a Ferencváros?

A tabella és a két csapat erejét elnézve, igen. A Ferencváros nagyon erős, neves ellenfél, úgyhogy nagy harc lesz a bajnokság végéig. Persze nagyon jó lenne, ha előbb hátradőlhetnénk, de ezt nem tartom valószínűnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek