6 évnél régebbi cikk

Országos tévében nyilatkozott az Alba Innovár humanoid robotja - videó a cikkben!
·Oktatásinformatika·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/albainnovar
Országos tévében nyilatkozott az Alba Innovár humanoid robotja - videó a cikkben!
·Oktatásinformatika·Utolsó frissítés: undefined

A TV2 TechGuru című műsorában vendégeskedett Alba, a székesfehérvári Alba Innovár Digitális Élményközpont humanoid robotja. Az adásban sok érdekesség kiderült a Pepper-típusú robotok jövőbeni felhasználásáról. Nézd meg nálunk!

Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője, és a központ humanoid robotjai szerepeltek a TV2 TechGuru című műsorában. Az adásban szó esett arról is, milyen sokrétűen lehet már most, és a jövőben is alkalmazni a humanoid robotokat a mindennapi életben. Laufer Tamás a központ működéséről is mesélt, Alba, a robot pedig néhány mondatot beszélgetett is a műsorvezetővel.

"Japánban alapvetően szociális célokra használják a hasonló robotokat. Idősek otthonában 80-90 éves embereket látnak el, tudják, hova tette le az idős néni vagy bácsi a szemüvegét, de azt is, hogy éppen melyik gyógyszerét kell bevenni. Tudják kapcsolni a rokonait, szórakoztatják, társaságot nyújtanak." - mesélte Laufer Tamás a műsorban.

Bár a humanoid robotokat protézisek készítése céljából hozták létre, azóta emberi felépítést és viselkedést tanulmányoznak rajtuk.

"A Pepper-típusú robotokat a világon használják kórházakban, repülőtereken, de akár asszisztensi pozícióban, boltokban is el lehet őket helyezni. A tokiói Haneda nemzetközi repülőtéren hét robot lép munkába a 2020-as olimpia idején. Közülük egy az utasokat igazítja majd el, egy másik a csomagok cipelésében segít az oda érkezőknek, megint egy másik pénzt vált, míg lesz olyan is, amely négy nyelven fordít majd az utazók számára." - derült ki a Blikk Alba Innovárról szóló cikkéből.

A TechGuru teljes adását itt nézheted meg. Az Alba Innovárról szóló rész 17 perc 40 másodpercnél találod:

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek