2018. október 23. kedd Gyöngyi
Menü

Minden gyereknek járnak az élmények!

Minden gyereknek járnak az élmények!
Nagy Zsolt (Fotó: Pápai Barna)

Nem csak azért fontos adni egy kisgyereknek – élményeket, törődést, apró ajándékokat –, hogy tartalmassá tegyük a gyerekkorát. Hanem azért is, hogy jó példával járjunk elöl. Mert abból a gyerekből, akivel törődnek, olyan felnőtt lesz, aki másokon is akar majd segíteni.

Nagyjából ez a hitvallása Nagy Zsoltnak, a Kis Gyémántok Gyermekeket Támogató Egyesület elnökének és feleségének, Nagy-Pálfy Reginának. Ebben a szellemben tevékenykednek már tíz éve, sokáig magánemberként, tavaly óta egyesületi formában. A fiatal pár 2008-ban felvette a kapcsolatot több környékbeli település szociális munkásával, és rajtuk keresztül rengeteg hátrányos helyzetű, főként nevelőotthonban élő gyermeknek juttattak el Mikulás csomagot, gyümölcsöt. Éveken át folytatták így az ajándékozást, idővel a kórház gyerekosztályán fekvő kicsiket is elkezdték meglepni különféle ünnepeken, húsvétkor, mikuláskor, karácsonykor. Ha már nem mehetnek haza az ünnepekre, legalább így csempésszenek egy kis örömet a napjaikba.

Azért is lett a nevünk Kis Gyémántok, mert úgy gondoljuk, hogy minden gyermek egy kis csiszolatlan gyémánt. Gyerekkorban alapozódik meg, hogy milyenné válik. Ez pedig az élményeken múlik, azon, hogy mi mindent lát és él át. – fogalmazta meg Zsolt. – Mi azoknak a gyerekeknek szeretnénk minél tartalmasabb programokat nyújtani, akiknek a szülei, nevelői nem engedhetik meg, hogy mindezt lehetővé tegyék. Sportmérkőzésekre, színházi és mozi előadásokra, strandra vinni őket. Hogy megtapasztalhassák mindazt, ami sok más gyereknek természetes, nekik viszont talán csak így adatik meg. És bízunk benne, hogy ezek egy életre jó nyomot hagynak majd bennük, emlékezetesek lesznek számukra. Mindebben a tevékenységben a legnagyobb segítségem kitartó munkájával a feleségem Nagy-Pálfy Regina. Reméljük, a jövőben minél többen mellénk állnak: mi szeretettel várjuk bárkinek a segítségét aki akár programmal vagy tárgyi,anyagi támogatással tudná segíteni a munkánkat.”

Zsolt és családja (Fotó: Pápai Barna)
Zsolt és családja (Fotó: Pápai Barna)

Tavaly úgy gondolták, hogy ideje egyesületi formában működni tovább, hogy több támogatást vehessenek igénybe. Illetve azért is, hogy lássák az emberek: tenni kell azért, hogy jobb legyen ezeknek a hátrányos helyzetű gyermekeknek a sorsa. Legutóbb március 2-án negyven gyereket tudtak elvinni a Fehérvár AV19 jégkorong mérkőzésére. Ebben Kocsis Julianna, és Liszt Gábor „Gabesz”, a fehérvári jégkorongcsapat szurkolótáborának vezéralakja volt a segítségükre.

„Gábor a meccs után ezt írta ki a facebook oldalára: „Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy Zsoltnak és a gyerekeknek tudtam segíteni ebben a dologban, hogy egy estére a kis lurkók el tudják felejteni a nehéz napokat. Illetve egy remélhetőleg felejthetetlen élménnyel gazdagabbak legyenek. Szerencsés helyzetben vagyok, mert megadatott, hogy nekem két családom is lehet. Az első mindig, akik otthon várnak rám, a másik, akik a csarnokban vannak. Március 2-a péntek óta ezeknek a srácoknak szeretném, hogy tudják, a Volán szurkolóihoz mindig hazajöhetnek, és mi várjuk őket máskor is.” – idézte Zsolt. -  Hálásak vagyunk nekik, és az Alba Volán vezetőségének is a lehetőségért. Azon vagyunk, hogy a jövőben minél több hasonló lehetőséget teremtsünk a kicsiknek. Arra is gondoltunk, hogy az esküvőnkre kapott Marjai Antal festményt is elárverezzük, hogy annak árával is segíthessünk.”

 A programok máris folytatódnak: legközelebb március 9-én pénteken délután például moziban visznek 25 gyereket, a Hihetetlen történet az óriáskörtéről című animációs filmre.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci szerzetes
  Elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci szerzetes
 • Kórházban is megtanulhatjuk az újraélesztést
  Kórházban is megtanulhatjuk az újraélesztést
 • Vakvezető kutyából is hiány van
  Vakvezető kutyából is hiány van
 • Óraátállítás - még nem döntött a kormány
  Óraátállítás - még nem döntött a kormány
 • Megérezte a járattörléseket a Ryanair
  Megérezte a járattörléseket a Ryanair
 • Egyre több Ladát vesznek
  Egyre több Ladát vesznek
 • Felelős gazdik - feltételekhez kötnék a kutyatartást
  Felelős gazdik - feltételekhez kötnék a kutyatartást
 • Nem az ellátást kell fizetni!
  Nem az ellátást kell fizetni!

Eseménynaptár

 • Már most érezhető a brexit negatív hatása
  Már most érezhető a brexit negatív hatása
 • Hálózatkutatás magyar vezetéssel
  Hálózatkutatás magyar vezetéssel
 • Középvállalati fejlesztési program - több mint 200 vállalkozás érintett
  Középvállalati fejlesztési program - több mint 200 vállalkozás érintett
 • Zenekadémia - újra megszólalt a Voit-orgona
  Zenekadémia - újra megszólalt a Voit-orgona
 • Brexit - már csak egy akadálya van
  Brexit - már csak egy akadálya van
 • Egyre többen kötnek utasbiztosítást belföldön is
  Egyre többen kötnek utasbiztosítást belföldön is
 • Fimünnep premier előtti vetítésekkel
  Fimünnep premier előtti vetítésekkel
 • Tisztul a levegő
  Tisztul a levegő
 • Kárpátalja - eljárás indult a magyarellenes plakátok miatt
  Kárpátalja - eljárás indult a magyarellenes plakátok miatt
 • Pocokinvázióra figyelmeztet a Nébih
  Pocokinvázióra figyelmeztet a Nébih
 • Németh Szilárd - most is érezhető a rezsicsökkentés
  Németh Szilárd - most is érezhető a rezsicsökkentés
 • Október 23. - gyűjteni kell az emlékeket
  Október 23. - gyűjteni kell az emlékeket
 • Október 23. - ünnepi megemlékezés és utcaszínház
  Október 23. - ünnepi megemlékezés és utcaszínház