6 évnél régebbi cikk

A Ministry is jön a FEZEN-re
Fehérvár Médiacentrum fotója
Music Feeds
A Ministry is jön a FEZEN-re

Július 27-én a FEZEN Fesztiválon lép fel a Ministry. Az amerikai metálosok a napokban megjelent új lemezük turnéjának keretében érkeznek Székesfehérvárra. Al Jourgensen és csapata eddig kétszer járt Magyarországon.

A zenekar magyar idő szerint reggel nyolckor, majd egy órával később a FEZEN hivatalos Facebook-oldalán jelentette be: a Ministry idén Székesfehérvárra látogat. Az amerikai indusztriál metál csapat eddig kétszer járt Magyarországon: 2006-ban és 2012-ben is a Szigeten léptek fel.

A cikk kiemelt képén is látható Al Jourgensen még 1981-ben alapította a Ministry-t, de ekkor még new wave és szintipop stílusban utaztak. Az évtized vége felé jött a nagy váltás és azóta az induszriál, thrash és speed metal adja a csapat stílusának gerincét. Pályafutásuk eddigi csúcsa az 1992-ben megjelent Psalm 69 című lemez volt, ami több mint egymillió példányban kelt el világszerte. Az albumon olyan, mára klasszikus metáldalok szerepelnek, mint például a Jesus Built My Hotrod, a Hero, a Just One Fix vagy az N.W.O. Utóbbi számot 1993-ban Grammy-díjra is jelölték a legjobb metál teljesítmény kategóriában.

A díjat végül nem ez a szám, hanem a Ninch Inch Nails-től a Wish kapta meg. A Ministry-t ezen felül további öt alkalommal jelölték Grammy-re, de egyszer sem tudott győzni. 

A Ministry legújabb, sorozatban tizennegyedik stúdióalbuma március 9-én jelent meg. A lemez címe AmeriKKKant, az ezt bemutató turné keretében érkeznek július 27-én (péntek) Székesfehérvárra. Az együttes két nappal korábban a bristoli SWX-ben lép fel, a fehérvári koncert után egy nappal pedig a németországi Rock The King fesztiválon játszanak. Új lemezüket teljes egészében (9 dal, 48 perc) meg lehet hallgatni a Spotify-on is:

A mai bejelentésből az is kiderül, hogy a Ministry mellett láthatjuk az idei FEZEN-en a Paddy and the Rats-et (július 25.), a Depressziót (július 26.) és a Lordot (július 27.) is. A FEZEN szervezői március 1-jén posztolták, hogy a The Prodigy is fellép az idei fesztiválon

A FEZEN eddigi bejelentései alapján július 27-én a Ministry-n kívül fellép még a Ákos, a Quimby, Rúzsa Magdi és a már említett Lord is. A fesztivál szervezői egyik múlt heti posztjukban kiemelték, hogy a bérletek fele már most elfogyott.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek