6 évnél régebbi cikk

Székesfehérvár már a Financial Times fókuszában
Fehérvár Médiacentrum fotója
upload.wikimedia.org
Székesfehérvár már a Financial Times fókuszában

Székesfehérvár két listán is helyet kapott a Financial Times csoporthoz tartozó, befektetői körökben jelentős presztízzsel bíró fDi Magazine kétévente megjelenő "European Cities and Regions of the Future" mellékletében.

Bár Cannes inkább filmfesztiváljával él az emberek köztudatában, március közepén Európa ingatlanszakmai krémje gyűlt össze az ékszerdobozvárosban. A MIPIM-szakkiállításon átadták a Financial Times csoport szaklapja által odaítélt 2018/19-es „fDi European Cities and Regions of the Future” díjait is. A befektetői körökben komolyan jegyzett fDi Magazine befektetési mellékletének top tízes listáin pedig több alkategóriában előkelő helyen végezett nemcsak fővárosunk, de Székesfehérvár, illetve Kecskemét és Debrecen is.

A listák meghatározott kritériumok szerint gyűjtik össze és rangsorolják a kontinens legfontosabb befektetési helyszíneit, így kimondottan büszkeség, hogy a legutóbbi kiadásban is szereplő Budapest, valamint a közép-magyarországi régió mellett új szereplőként Székesfehérvár, Debrecen és Kecskemét is a befektetők fókuszába került. 

Székesfehérvár a „jövő európai mikro városai” között elsőre rögtön két kategóriában is a legjobb tíz közé került: befektetőbarát környezet és gazdasági potenciál tekintetében is kiemelkedik a vetélytársak közül.

A régiók összehasonlításában Közép-Magyarország megőrizte két évvel ezelőtti pozícióját a legjobb kelet-európai régiók között, valamint európai összevetésben a közepes méretű régiók befektetőbarát környezet kategóriájában. Ez a két, immár stabilnak nevezhető helyezés egészült ki a befektetők, illetve a menedzsment számára különösen fontos munkaerő és életszínvonal tekintetében elért újabb top tízes rangsorolással.

(forrás:hipa.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek