5 évnél régebbi cikk

Örökre a pályán maradt a kitűnő fehérvári játékos
Fehérvár Médiacentrum fotójaÖrökre a pályán maradt a kitűnő fehérvári játékos

Egy hölgy korát sosem illik firtatni, maradjunk annyiban, Jankovics Tiborné Edit hatvan felett is teljes erőbedobással kézilabdázik az FKC Senior csapatában.

Az FKC Senior csapata az egykori kiváló játékos, Csernus Kriszta irányításával remekel a Fejér megyei bajnokságban. A javarészt egykori játékosokból és kézilabdás gyermekek szüleiből álló csapat jelenleg negyedik a kilenc csapatot tömörítő pontvadászatban, az általában fiatalabb átlagéletkorú riválisok ritkán érezhetik meg a győzelem ízét a fehérvári hölgyekkel való találkozásokkor.

A hölgyek életkorát nem illik firtatni, de mindenképp ki kell emelnünk a csapatból Jankovics Tiborné Süveges Editet, aki még hatvanon túl is aktív játékosa a csapatnak.

- Az általános iskola ötödik osztályában kezdtem játszani, a József Attila Gimnáziumba már mint kézilabdázó mentem, Végh tanár úr unszolására. Az iskola mellett jártunk edzésekre, majd a tanulmányok befejezése után a Köfémbe jöttem dolgozni és mellette játszottam a csapatban. A fiam is gyakorlatilag a csarnokban nőtt fel, itt volt a járókája, az ebédlőben tette meg az első lépéseit, ugyanis a szülés után néhány hónappal már jöttem vissza kézilabdázni, és a kisfiamat is hoztam magammal.

Edit második gyermekének születését követően szüneteltette a sportot, lánya érkezése után kicsit eltávolodott a kézilabdától. A játék iránt szenvedély azonban egy idő után visszahúzta a pályára.

- Sárszentmihályon alakult egy csapat, oda hívtak én pedig örömmel mentem. Jó volt a társaság, feljutottunk az NBII-be, remek éveket töltöttünk el ott. Később játszottam Polgárdiban, egészen 2013-ig, majd jött egy újabb szünet. Közben a lányok hozták a gyerekeiket edzésre Csernus Krisztához, és az anyukák kérdezték, nem-e lehetne, hogy Kriszta edzést tartson nekik is. Így indult ez a mostani csapat, megalapítottuk a senior női együttest, mellyel most a Fejér megyei bajnokságban játszunk.

A Future Handball keretében szerepelő FKC Senior felfogható Jankovicsék jól működő családi vállalkozásának is. Edit férje, Tibor látja el az intézői szerepeket, míg lánya, Andrea a csapattársa, anya és gyermeke együtt rohamozza az ellenfelek kapuját.

- Őszinte leszek: nem nagyon tudunk együtt játszani. Nagyon szeretjük egymást, szoros a kapcsolat, de a pályán nem működik közöttünk a kémia. De így is szuperül érezzük magunkat, jó a csapat, jó a társaság, minden percét élvezzük a játéknak és az együtt töltött időnek.

És ha Editen múlik, ez még nagyon sokáig így is marad, hiszen ahogy mondja: Nem csupán ő, de a többiek is imádják ezt a sportot.

- Örök szerelem, ez nem is lehet kérdés. Ha otthon nézzük a tévét és kapcsoljuk ide-oda, a végén mindig egy sportközvetítésnél kötünk ki. És nem csak nézni szeretném még nagyon sokáig a kézilabdát, hanem művelni is, ameddig csak bírom.

Az elszántság és az akarat tehát adott, ezt az edző, Csernus Kriszta is megerősíti. Az egykori kiváló NBI-es játékos elmondta: szépen lassan érett össze, alakult ki ez a remek társaság, mellyel élmény minden egyes perc pályán és pályán kívül egyaránt.

Mi mást is kívánhatnánk? További sok sikert és rengeteg kézis élményt a hölgyeknek!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek