6 évnél régebbi cikk

5 alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alba Plaza
5 alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat

Nincs egy göncöm sem! - a klasszikus mondat hetente két-három alkalommal biztosan elhangzik a nők szájából, még akkor is, ha történetesen inkább egy alapos szanálásra lenne szüksége a gardróbnak. Pedig van néhány olyan alapdarab, amely mindig kihúzhat minket a fejvakarás miatti időveszteség csapdájából.

A jól összeállított ruhatár nagy kincs, és jelentősen csökkenti a reggel földre hajigált ruhák számát, valamint a fenti mondat fogak között kipréselt elhangzásának valószínűségét. A tavasz pedig éppen ideális arra, hogy felülvizsgáljuk a szekrényünket, felfrissítsük ruhatárukat. Megtehetjük, hogy szakember segítségét kérjük, ami Székesfehérváron ráadásul ingyenes, de magunk is sokat tehetünk azért, hogy mindig legyen néhány olyan bónuszdarabunk, amely bármikor kihúzhat minket az öltözködési csávából.

Nézzük azokat alapdarabokat, amelyek szerintem nem hiányozhatnak egy stílusos nő fegyvertárából:

1. Fehér ing – mindenkor és mindenhol

Kezdjük a sort a fehér inggel, amely az én olvasatomban abszolút dobogós a stílusos 21. századi nő gardróbjában. Hogy milyen vonalvezetéssel rendelkezzen az ideális jelölt? Kérdezhetnénk azonnal és teljes joggal, ugyanakkor ez szerintem mellékes, szinte mindegy. A hangsúly ez alkalommal is azon van, hogy illeszkedjen viselőjéhez, valamint egyértelműen tükrözze annak stílusát és egyéniségét.

Az én abszolút favoritom például egy hosszú és lezser kivitel, ettől függetlenül a múltkori közös personal shopping túránk alkalmával gondolkodás nélkül egy jól szabott és karcsúsított fazont ajánlottam Briginek, mert hiszem, hogy számára ez az ideális.

De mégis, milyen a tökéletes darab? A válasz egyszerű: éppúgy bevethető laza farmerrel és a mára már ikonikussá vált tornacipővel, mint egy elegáns nadrággal, esetleg szoknyával, amit egy klasszikus körömcipővel koronázunk meg.

2. Az a bizonyos „kis fekete”

Valaki egy egész életen át keresi a tökéletes darabot, megint másoknak több is lapul belőle a szekrény mélyén, de hiába, az élet már csak ilyen igazságtalan. Egy dolog azonban biztos, hogy szerintem az aranyrudak után nagyjából ez az egyik legjobb befektetés, hiszen igazi joker, amely valódi mentőövként mindig kihúz bennünket az öltözködési vészhelyzetekből. Jöhet szinte bármilyen alkalom, a kis fekete garantáltan megállja a helyét, hiszen egy jól megválasztott darabban nem lehetsz sem túl-, sem alulöltözött, és hiszem, amíg meg nem találod a számodra leginkább megfelelőt, addig hatalmas rés tátong a gardróbodon.

3. A tökéletes farmer

Divatirányzatok jönnek mennek, de a farmer megdönthetetlenül áll a „best of” lista élén, mind a népszerűség, mind pedig a legtöbbet és legszívesebben viselt ruhadarabok tekintetében. Szinte mindegy, hogy a kedvenc pamutpólóddal vagy egy elegáns blúzzal viseled, garantáltan stílusos leszel benne.

Tévhit, hogy a farmer kizárólag a lezser megjelenés eszköze, hiszen hivatalos eseményekre is bátran választhatod, itt azonban különösen fontos a jól megválasztott fazon, illetve a megfelelő „körítés”, vagyis egy elegáns lábbeli, egy jó zakó és ing.

Nem jön be a cső szár? Esetleg a magas derékkal állsz hadilábon? Akkor sincs okod aggodalomra, hiszen 2018-ban számtalan vonalvezetés és szín is divatban lesz. Na, de nem lőném le a poént teljesen, a következő heti írásomban ugyanis a farmerek útvesztőjében segítek eligazodni nektek!

4. Minden nőnek kell egy jó zakó

Még ha a munkád nem is követeli meg a mindennapos hivatalos, elegáns öltözéket, akkor is kötelező beszerezned egy (vagy több) blézert. Egy jól megválasztott darab abszolút elegánssá varázsol még egy farmer-póló kombinációt is, hogy a többi szoknyás, ruhás variációról már ne is beszéljünk!

Szinte bármihez passzol, és minden egy kicsit dekoratívabb lesz tőle. Ha csak egy példányban gondolkodunk, akkor az mindenképpen legyen semleges színű - fekete, fehér, kék, szürke vagy bézs -, ami mindenhez passzol. Amennyiben lehetőségünk van többet beszerezni, akkor 2018-ban mindenképpen legyen egy csíkos, esetleg kockás vagy színes is!

5. A fekete bőrkabát

Számomra nélküle is elképzelhetetlen a tökéletes ruhatár. A hétköznapokban szintén midenkor és mindenhol megállja a helyét. Egy kis extravaganciát lop a legegyszerűbbnek tűnő összeállításokba is. Már attól magabiztosabb és vagányabb leszel, ha felveszed. Koronázd meg vele bátran a csinos, nőies szettjeid, vagy legyen a lezserséged záloga a farmer és tornacipő kombinációban.

Ha lehetőséged van többet is beszerezni, akkor mindenképpen legyen közte színes, illetve extrémebb verzió is

Amennyiben úgy érzed, hogy segítségre szorulnál a fenti termékek beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek