5 évnél régebbi cikk

Mindenki nyugodjon meg: jó idő lesz a jövő héten
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikisłownik
Mindenki nyugodjon meg: jó idő lesz a jövő héten

Egy szavunk nem lehet jövő héten az időjárásra. Alig lesz olyan nap, amikor a várható maximum nem éri el a 20 fokot, és akár még igazi rövidnadrágos idő is kialakulhat. Azért az április megint bizonyítja, hogy szeszélyes: helyenként marad az erős szél, és csapadék nélkül sem ússzuk meg a hetet.

Akkor ez lenne itt a tavasz helye, amit ez a hét már maximálisan betölt majd, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez küldött jelentéséből. Ha csak a hőmérsékleti értékeket nézzük, akár júniust is írhatnánk a következő napokban, mindezt úgy, hogy két hete még esett a hó. De hát ezért is nevezik szeszélyesnek az áprilist. Azért nem árt az óvatosság: miközben alig lesz olyan nap, amikor nem kúszik 20 fok fölé a hőmérő higanyszála, néha jön majd egy kiadós zápor, és a múlt heti erős szél sem tűnik még el nyomtalanul. Napi bontás:

Hétfőn gyengén felhős, száraz idő várható késő délutánig. Aztán késő estig már az ország délnyugati felén sokfelé záporra, zivatarra kell készülni, lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadékkal. Nagy területen élénk, néhol erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6-12 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett több helyen várható zápor, néhol zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A minimumhőmérséklet 7-12, a maximumhőmérséklet 16-22 fok között valószínű.

Szerdán napközben a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, de néhol még előfordulhat zápor. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet. Napközben 19-23 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön sok napsütés mellett délután, este nyugat felől zápor, zivatar várható. Helyenként megerősödik, zivatarban viharos is lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 20-25 fok között valószínű.

Helyenként pénteken is megerősödik a szél. Emellett sok lesz a napsütés, és előfordulhat zápor, északkeleten kezdetben néhol zivatar. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.

Szombaton napsütéses idő várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 6-11, a maximumhőmérséklet 19-24 fok között alakul.

Vasárnap ismét megélénkül, helyenként megerősödik a légmozgás. Felhősebb lesz az ég és késő este nyugaton már zápor is várható. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek