5 évnél régebbi cikk

Posztolj verset idén is!
Fehérvár Médiacentrum fotója
nyugat.hu
Posztolj verset idén is!

Színes programok kínálkoznak a versszeretőknek idén is a Költészet Napján. Hallgathatunk és elő is adhatunk verset, sőt a korábbi évekhez hasonlóan posztolhatunk is.

Sokféleképpen posztolhatunk verset: például akár ki is állhatunk az utca közepére és előadhatjuk a saját költeményünket. Vagy másét. Ha nem szeretnénk ennyire kitárulkozni, akkor, ahogy sokan szokták, kitehetjük a Facebook hírfolyamába a kedvenc költeményünket a Költészet Napja alkalmából. Ennél ötletesebb, ha csatlakozunk a Posztolj verset az utcára! kezdeményezéshez, melyben idén is részt vesz a székesfehérvári Igéző.

Április 11-én és 12-én emellett számos színes és klasszikus programmal is ünneplik a fehérváriak a Költészet Napját.

A Munkács Mihály Általános Iskola tanulói Nemes Nagy Ágnes költeményeit adják majd elő 11-én 10 órakor a József Attila utcában, a költő szobránál. A Gondolj-rám-virág című versünnepükön a gyerekek előadják a Bors néni-verseket, a Lila fecske, a Cifra palota és a Tavaszi felhők című költeményt is.

Lesz Versmaraton is, az Ősfehérvár Alkotóközösség szervezésében 14 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében, ahová mindössze egy verset kérnek belépődíjként. Nem meglepő módon a József Attila Kollégium diákjai is csatlakoznak az eseményekhez, ahol az éppen zajló JAK napok keretében József Attila verseket olvasnak fel.

A Budai Úti Tagkönyvtárban Somos Ákos Kosztolányi, Radnóti és még számos más költő összesen 11 versét adja elő 11-én 17 órától.
12-én csütörtökön pedig a Városi Képtár Deák Gyűjteményben Szavak és terek - „Vagyok, mert nem vagyok” (Pilinszky János) címmel kezdődik a Múzeum magyar költészet napjához kapcsolódó estje. Az előadás során költők sorai lépnek párbeszédbe Schaár Erzsébet szobraival. A szövegeket Barbély Gábor és Ferenczy-Nagy Boglárka adják elő, trombitán közreműködik Hekele Dániel, a műsorvezető Czinki Ferenc lesz.


Forrás: ÖKK

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek