5 évnél régebbi cikk

Cipőből sosem elég?! Avagy minden, amit a női lábbelikről tudni érdemes
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alba Plaza
Cipőből sosem elég?! Avagy minden, amit a női lábbelikről tudni érdemes

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem egyenesen megbabonáznak. Talán elsőre furcsán hangzik, ám néha olyan érzésem van, mintha a kiszemelt darab szabályosan beszélne hozzám, és addig nem is hagyna békén, amíg le nem igazolom az egyébként is elég népes csapatomba. Következzen a nők örök csábítója, a cipő!

Talán nem kell különösebben ragoznom, hogy a legtöbb nő számára miért is szenvedély a hol sportos, hol kecses, hol vadítóan szexi topán (és beszerzése). Ezzel én is így vagyok! Ha az nem lenne elég, hogy folyamatosan osztódással szaporodnak a cipők a gardróbomban, vannak olyan darabok amiktől még akkor sem tudok búcsút venni, amikor már nagyon indokolt lenne. Természetesen léteznek olyanok is, amelyek sorsa már vásárláskor megpecsételődik, hiszen szinte azonnal egyértelművé válik, hogy valószínűleg sosem viselem majd. A legtöbb cipőhöz azonban szimplán sírig tartó, örök szerelem fűz, és kis túlzással képes megváltoztatni az egész életemet. (Gondoljunk csak Hamupipőke történetére.)

Abban is biztos vagyok, hogy a férfiak többségében még ennyi érv után is felmerül a kérdés, vajon minek nekünk, nőknek ennyi cipő? Így most nem kevesebbre vállalkozom, mint hogy őket is meggyőzzem, vagy legalább megpróbáljam. A küldetés érdekében összeszedtem néhány kutatási eredményt, komoly elemzést és mutatót, amelyek remekül tükrözik a nők és cipők kapcsolatát. Szerintem ezek abszolút igazolják, hogy rajtam kívül még nagyon is sokan szenvednek ebben a „betegségben”.

Szóval induljon a matematika- és a statisztikaóra:

  • Egy átlagos nőnek összesen 17 pár lábbeli lapul a gardróbjában, ebből azonban mindösszesen hármat használ hetente.
  • A felmérések szerint a nők legalább 50 százaléka rendelkezik több mint tíz pár cipővel. 
  • A megkérdezetteknek átlagosan hárommal bővül a repertoárja évente. Bár az én személyes tapasztalatom az, hogy sokkal gyakoribb, ha valaki szezononként szerez be ugyanennyit.
  • A nők negyedének gyűjteménye jár 30 pár felett, amibe a sportcipőket még bele sem számolták. A szakemberek szerint ezen a ponton már érdemes beismernünk, hogy cipőmániások vagyunk, bár én nem osztom ezt a véleményt. Ez még csak szimpla szükséglet.
  • Minden tizenkettedik nő rendelkezik 100 darab feletti cipős gardróbbal, ami már szerintem is a „nem semmi kategória”.
  • Egy-egy új darab beszerzése után sokakban munkál a bűntudat, és emiatt jó darabig csak rejtegetik a legújabb szerzeményt párjuk/családjuk elől.
 
  • A szépségért meg kell szenvedni! – tartja a mondás, és ezt alátámasztja az a tény is, hogy a hölgyek 60 százalékát az sem zavarja, ha egy cipő mérete nem a legtökéletesebb, vagy akár nagyon kényelmetlen. Be kell ismerjem, én is rendelkezem ilyen, úgynevezett „15 perces” darabbal.
  • A felmérésben résztvevők 59 százalékának a lábát már törte fel egy-egy divatos lábbeli, amit ettől függetlenül később ugyanúgy felvettek, ha az illett a legjobban az aznapi outfithez.
  • A megkérdezettek 35 százaléka napi szinten hord magas sarkút, még úgy is, hogy tisztában van annak egészségügyi következményeivel.
  •  A szóban forgó hölgyek közül pedig már nem kevesebb mint 25 százaléka botlott meg, illetve esett el egy kényelmetlen vagy túl magas lábbelinek köszönhetően.
  • Az online kereskedelem elterjedésével a cipők forgalmi adatai még tovább emelkedtek, hiszen egyre többen vásárolnak interneten keresztül lábbelit is, köszönhetően az egyre megbízhatóbb szabványosított fazonoknak és méreteknek.
  • A hölgyek 70 százalékának van legalább egy olyan Szerelemcipője, aminek megvásárlása minden ésszerűséget nélkülözött, de egyszerűen nem lehetett otthagyni.

Végezetül összegyűjtöttem egy 12 pontból álló listát azokról a cipőkről, amelyek biztosan nem hiányozhatnak egyetlen hölgy gardróbjából sem, ha minden alkalommal a tökéletes lábbelit szeretné viselni.

Íme, a TOP12-es lista:

  1. Klasszikus fekete magassarkú – Aki biztosra szeretne menni, mindenképpen szerezzen be egy piros, valamint egy nude színűt is, akkor lesz igazán teljes a kép.
  2. Kényelmes „szaladgálós” félcipő – Legyen az slipon, mokaszin, balerina vagy loafer semmiképpen ne mondj le róla, hiszen tutira szükséged lesz rá.
  3. Elegáns szandál – Azért, hogy az igazi és különleges alkalmakon is illő módon tudj megjelenni.
  4. Nyári szandál – Kényelmes és/vagy csinos, teljesen mindegy! A lényeg, hogy te imádd!
  5. Nyári papucs – Mert kell! Szaladgálni, boltba, strandra vagy egyszerűen a világból kisétálni holdfényes nyári estén.
  6. Tornacipő – Ez az a darab, amely garantáltan sosem megy ki a divatból.
  7. Edzőcipő – 2018 egyik slágere, de szerintem mindig kötelező.
  8. Bokacsizma – Magassarkú esetleg lapos, teljesen mindegy, mindegyik egyformán trendi és kortalan.
  9. Gumicsizma – sokaknak elsőre talán meredeknek hangzik, én mégis őszinte szívvel ajánlom, hiszen nagyon sokszor jó szolgálatot tehet.
  10. Bakancs – Nemcsak túrázni és kirándulni, de a hétköznapokban is remek társ lehet hosszú éveken keresztül.
  11. Hosszú szárú csizma – Magassarkú vagy lovagló kivitel, teljesen mindegy. A lényeg, hogy válaszd azt, amelyik a legközelebb áll hozzád!
  12. Szerelemcipő – Ez az a pont, amit szerintem nem kell magyaráznom, hiszen mindenkinek mást jelent, de ha meglátjuk azonnal tudjuk Ő lesz az!

Következő videónkban az idei lábbeli trendeket vesszük majd górcső alá, ahol terítékre kerülnek a sportos, az elegáns és a különleges lépők egyaránt. Érdemes lesz akkor is velünk tartani!

Amennyiben úgy érzed, hogy segítségre szorulnál a fenti termékek beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek