5 évnél régebbi cikk

A Hunyadi 12/C nyerte a fehérvári tablószépségversenyt
A Hunyadi 12/C nyerte a fehérvári tablószépségversenyt

Hunyadisoké lett a legmenőbb székesfehérvári tabló 2018-ban és az ezzel együtt járó 100 000 forintos fődíj. A 12/C két hét alatt több mint 7600 szavazatot gyűjtött. A győztes tablót Vágó Norbert készítette, és még egy ideig a Pátria Kávéház és Étterem kirakatában látható. Második lett a Deák 12/C, harmadik pedig a Lánczos 12/C.

Két hét alatt több mint 43 000 szavazat - ennyi gyűlt össze összesen a fehérvári tablószépségversenyen. A győztes tabló ebből 7600-nál valamivel többet kapott. A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium12/C osztálya az utolsó órákig hatalmas versenyben volt a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola 12/C-jével. A két osztály között végül nagyjából 500 szavazat döntött az előbbi javára. Harmadik lett a Lánczos Kornél Gimnázium 12/C 4500+ szavazattal. 

A győztes tabló még egy ideig a Pátria Kávéház és Étterem kirakatában látható. 

A legtöbb voksot gyűjtő osztály tagjai a városi ballagáson összesen 100 000 forintos jutalomban részesültek, melyet az érettségi bankett költségeiből vállal át az önkormányzat. A díjat a város polgármestere, Cser-Palkovics András és a Fehérvár Médiacentrum hírigazgatója, Látrányi Viktória adta át. 

Az eredmény kihirdetése után az osztályfőnökkel, Pálfi Éva Katalinnal beszélgettünk a tablóversenyről.

– Honnan jött a tabló alapötlete?

– A lányom két éve érettségizett a Telekiben, az ő tablójuk adta az inspirációt. A háttérben minden van, ami a bizonyítványba nem került bele: szabadon felhasználható, anonim orvosi igazolás (a doki nem írta rá a diák nevét); dolgozat; meghívók; oklevelek; diákok és tanárok beszólásai; egy-két hunyadis ereklye (pl. a szalagunk).

– Ki készítette a tablótokat?

– Mindenképpen lenyomatot akartunk hagyni a háttérben az elmúlt négy évünkről, és nem csak a szokásos fotók által - ehhez kerestünk egy kellően kreatív agyat. Több fotóssal is egyeztettünk, végül a legszimpatikusabb Vágó Norbi volt. Az, hogy jól döntöttünk, már a fotózásnál bebizonyosodott, és a tabló készítése során ez csak erősödött. 

– Több mint 7600 szavazatot gyűjtöttetek, ami elképesztően soknak tűnik. Mi volt a titkotok?

– Őszintén szólva fogalmam sincs. Én annyit láttam, hogy a cikk megjelenésének pillanatától folyamatos téma volt a szavazás állása. Az osztály tagjai minden ismerősüknek szóltak, egyfolytában mozgósítottak az interneten és a való életben is.

– Mennyire volt jó csapat a 12/C?

–  Ez az osztály egész évben különösen jól teljesített, mint közösség, hiszen a 150 éves Hunyadisok Világtalálkozója és az iskola jubileumi műsora is erre az osztályra épült. Szóval volt miért izgulnom egész évben. Most már csak az érettségi maradt, de már többször bebizonyítottuk, hogy a finisben jók vagyunk.

A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium (2014-2018) 12/C névsora: Biró Renáta, Demjén Noémi, Füredi Dorina Amanda, Gál Kata, Hajdara Hedvig, Héja Leonárd, Jáni Rebeka Bernadett, Kokavecz Richárd, Lampért Krisztián, Lukács Fanni, Magony Renáta, Marton Hanna Zsuzsanna, Mike Szimonetta, Oláh Sára, Pájer Dorina, Reichert Karolina, Sárközi Renáta, Suber Dominika, Szegedi Szabina, Tóth Alexandra Barbara, Török Karola, Vujnovics Vanessza.
Osztályfőnök: Pálfi Éva Katalin

Érdekesség, hogy az első hatból öt osztály 12/C volt. A dobogósokon kívül a Tóparti (4. hely, 2700+ szavazat) és a Teleki (6. hely, 1700+ szavazat) ilyen jelű osztálya is rengeteg szavazatot kapott, a sorból egyedül az 5. helyezett Deák 12/A (2100+ szavazat) lóg ki.

Az iskolák különversenyét is a Hunyadi nyerte: összesen 10 700+ szavazatot gyűjtött a tablóversenyben részt vevő négy osztály, míg a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola néhány száz szavazattal maradt le, ők összesen 10 500+ szavazatot kaptak. A Tóparti végzősei voltak a harmadik legeredményesebbek: több mint 4800 voks érkezett az öt tablójukra.

A lezárt szavazás és ezzel együtt a verseny teljes végeredménye megtalálható az április 19-én megjelent cikkünkben, vagyis itt:

Mivel a fehérvári tablószépségverseny váratlanul nagy siker lett, szinte biztos, hogy jövőre is megrendezi valamilyen formában a Fehérvár Médiacentrum. 

Disclaimer
A tablóversenyt a Playbuzz rendszerén belül, a ''Ranked List'' sablon használatával bonyolítottuk le. A szavazóformula sajátossága, hogy amint egy kiválasztott opció átlépi az ezer szavazatot, onnantól már csak ''1K'' megjelölést kap, egészen addig, míg el nem éri az 1100 voksot. Innentől ''1.1K'' látható az opciónál, egészen a következő százas eléréséig. A Playbuzz munkatársai megkeresésünkre azt a felvilágosítást adták, hogy jelenleg nincs mód a szavazás végén a pontos számok közlésére, ők is csak a listában látható mennyiségeket tudják közölni. Ez az oka annak, hogy fenti cikkünkben nem szerepelnek pontos számok, ezek hiányában kénytelenek voltunk a minimálisan elért szavazatokkal kalkulálni és fogalmazni.

Borítókép: Pálfi Évi
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek