5 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron is lesz Starbucks?
Fehérvár Médiacentrum fotója
starbucks.com
Székesfehérváron is lesz Starbucks?

Sajtóinformációk szerint lát perspektívát a Starbucks a székesfehérvári piacban. Nem voltunk restek, megkérdeztük a céget, hogy tényleg jönnek-e a királyok városába.

Hétvégén nyitja meg a Starbucks 21. magyarországi kávézóját, ám ezek közül jelenleg mindössze egyetlen vidéki működik Szegeden, illetve az év második felében tervezik nyitni a debrecenit. A Világgazdaság információi szerint azonban a cég további vidéki nagyvárosokban is lát perspektívát, így a következő években várható terjeszkedés, és a lehetséges célpontok között Székesfehérvár is szerepel.

A hír persze azonnal megmozgatta a mi a fantáziánkat is, így megérdeklődtük a Starbucksnál, hogy tényleg szemeznek-e Fehérvárral, és ha igen, mikor várható az üzletnyitás. A következő választ kaptuk:

"Ahogyan a sajtóközleményben is szerepel, a következő néhány éven belül tervezzük az üzletnyitást a nagyobb lakosságszámú vidéki városokban, mely stratégiai irányvonal mentén Székesfehérvár is felmerült, mint opció. Sajnos egyelőre nem tudunk konkrétumokat felfedni a nyitás évével, illetve pontos dátumával kapcsolatban."

Szóval egyelőre marad a reménykedés, illetve ha ehhez hasonló finomságokra vágyunk, akkor a Budapestre kirándulás.

Mostanra a világ 58 országában jelenlévő ikonikus kávézólánc története egy picike üzlettel indult Seattle történelmi Pike Place főterén még 1971-ben. Ma már több, mint 19000 kávézóban kínálják a finomságaikat, 2010-től pedig Magyarországon is. A Forbes tavalyi listáján 14,9 milliárd dollárra becsüli a Starbucks értékét, ezzel a világ 35. legértékesebb vállalatának tartják a kávézóláncot.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek