2018. november 14. szerda Aliz
Menü

Három esküvő, tripla boldogság

Három esküvő, tripla boldogság
A három ifjú pár (Fotó: Pápai Barna)

Az esküvő minden fiatal pár életében az egyik legnagyobb izgalommal járó nap, megismételhetetlen ünnep. Különösen így van ez azok esetében, akiknek a hagyományos családi ünnepekben, rokoni összejövetelekben kevesebb részük volt eddigi életük folyamán.

Talán nem is számítanak rá, csak csendben rejtegetett álmaikban szerepel, hogy ott állnak majd habos fehér ruhában, elegáns öltönyben, nyakkendőben a csillogó szemű násznép előtt, hogy hivatalosan is összekössék az életüket. Az állami gondoskodásban, gyerekotthonokban vagy nevelőszülőknél felnőtt gyerekeknek nem a szokványos családmodell példája lebeg feltétlenül a szemük előtt. Kevésbé természetes számunkra, hogy ha megtalálják a társukat, gyermekük születik, a házasság kötelékével fonjanak biztonságos kis burkot a saját családjuk köré. Ki más is adhatná meg számukra ezt a lehetőséget, mint akitől kicsi gyermekként is gondoskodásra számíthattak? Ezért is jutott Janó Andorné Ildikó, a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület vezetőjének eszébe: kezébe veszi a szervezést, támogatókat, segítőket keres, és esküvőt szervez néhány fiatal párnak, akik maguk ezt nem feltétlenül tehetik meg.

A Vigyázó Kéz Egyesület közel húsz éve segíti ezeket a fiatalokat, akik most itt vannak. De egyébként több mint 500 gyerekkel vagyunk kapcsolatban.Nem is oly rég még picik voltak, most már felnőttek, szülők lettek. Mégsem házasodtak össze. Valószínű azért, mert eszükbe sem jutott. Mert nem láttak rá példát. Mi őket folyamatosan segítjük, nem csak tanácsadással, hanem különböző anyagiakkal is, legyen az ruha, cipő, bútor, gyógyszerköltség és bármi hasonló. Úgy gondoltam, hogy az ő gyerekeik is nagyobb biztonságban vannak, hogy ha összeházasodnak a szülők. Én egy kicsit konzervatív is vagyok, ha már gyerekek születnek, vállalják fel hivatalosan is ezt a kapcsolatot.”  – mesélte Janó Andorné.

Rengeteg ajándékot kaptak az ifjú párok (Fotó: Pápai Barna)
Rengeteg ajándékot kaptak az ifjú párok (Fotó: Pápai Barna)

Ennek az egy évvel ezelőtt kezdődött, és hatalmas méretűre nőtt összefogásnak lett az eredménye, hogy 2018. május 11-én Szabó Melinda és Kálmán István Ferenc, Vimmer Dániel és Bognár Nikolett, valamint Arany Zsolt és Sipos Nefelejcs Viola a Hiemer-ház báltermében kimondták a boldogító igent társuknak. Még emlékezetesebbé téve a ceremóniát, a párokat Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere eskette össze, szép szavak kíséretében:

A párokat Székesfehérvár polgármestere eskette össze (Fotó: Pápai Barna)
A párokat Székesfehérvár polgármestere eskette össze (Fotó: Pápai Barna)

„Soha ne felejtsék, hogy milyen mosolyogva, teli szívvel érkeztek ide, hogy mennyien jöttek el, és kívánnak, akár rajtam keresztül is Önöknek sok-sok boldogságot a következő hosszú-hosszú évtizedekre, a közös  életükhöz. Az élet néha nagyon szép és nagyon napsütéses, néha persze egy kicsit nehezebb és kevésbé mosolygós. De talán akkor lesz a leginkább értelme visszagondolni ezekre a mostani pillanatokra, mert akkor fogja a legnagyobb erőt adni, és azt mutatni, hogy a szív parancsa mindig a legfontosabb. Ezért jöttek ma ide, és kívánom, hogy kísérje Önöket közös életükben nagyon nagyon sokáig ez az érzelem, ami ma a szívükben van.”

Vimmer Dániel és Bognár Nikolett (Fotó: Pápai Barna)
Vimmer Dániel és Bognár Nikolett (Fotó: Pápai Barna)

 „Későn tudtam csak lefeküdni, mert már izgatott voltam, hogy nehogy lekéssem a buszt, nehogy otthagyjak valamit, de minden rendben van szerencsére - mesélte készülődés közben az egyik menyasszony, Bognár Nikolett. – Én már régóta reménykedtem benne, hogy Danival összeházasodunk, ezért örömmel mondtunk igen, amikor Ildikó néni felajánlotta, hogy megszervezi ezt a hármas esküvőt. Sokat kérdezett Ildikó néni, milyen ruhát, sminket szeretnénk, megvalósíthattuk az álmainkat! Hihetetlen érzés felvenni egy ilyen gyönyörű ruhát. A kontyot a fodrászra bíztuk, a kislányomnak, Jázminnak is gyönyörű frizurát csinált.” Az Isztiméren élő párnak az együtt töltött nyolc év alatt három gyermeke született, Jázmin Anna most hat éves, Dániel Kevin hamarosan öt éves lesz, Noel pedig három éves lesz.

Kálmán István és Szabó Melinda (Fotó: Pápai Barna)
Kálmán István és Szabó Melinda (Fotó: Pápai Barna)

 

Sipos Nefelejcs és Arany Zsolt (Fotó: Pápai Barna)
Sipos Nefelejcs és Arany Zsolt (Fotó: Pápai Barna)

Fénylő gyertyák, mesés csokrok, élő kórusmuzsika, pezsgő, torták és állófogadás – ennyi mindenre még maga a kezdeményező, Ildikó sem számított amikor tavaly a szervezés elkezdődött. A hónapok során azonban rengeteg önkéntes felajánlás, segítség érkezett. A szertartáson a Primavera Kórus énekelt, a friss házaspárok pedig csodás ajándékokat kaptak. Azon kívül, hogy felajánlásoknak köszönhetően lett gyönyörű ruhájuk, sminkjük, cipőjük az esküvőre, az AHA Kulturális Egyesülettől egy-egy festményt kapott minden pár, sőt a támogatásokból nászútra is mehetnek: Zalakaroson tölthetnek el egy wellness hétvégét mindannyian. Cser-Palkovics András polgármester a város nevében emléklapot és emlékérmet is átnyújtott a fiataloknak. Az esküvői fotózás és film pedig a Fehérvár Médiacentrum felajánlott ajándéka volt az ifjú párok számára.

Az alábbiakban bemutatjuk a nagy napot részletesen képekben:

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Plakát- és könyvbemutató is lesz ma
  Plakát- és könyvbemutató is lesz ma
 • Esélyegyenlőség - ügyfélfogadást tart a referens
  Esélyegyenlőség - ügyfélfogadást tart a referens
 • Holnap kezdődik a Marosvásárhelyi Könyvvásár
  Holnap kezdődik a Marosvásárhelyi Könyvvásár
 • Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások
  Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

A hét embere

 • Változik a forgalmi rend a Berényi úton!
  Változik a forgalmi rend a Berényi úton!
 • Zenés irodalmi est a Viktória Központban
  Zenés irodalmi est a Viktória Központban
 • Fehérvár visszafoglalása - előadás a múzeumban
  Fehérvár visszafoglalása - előadás a múzeumban
 • Megkaphatják a vízummentességet a britek
  Megkaphatják a vízummentességet a britek
 • Rekordalacsony szinten a munkanélküliség
  Rekordalacsony szinten a munkanélküliség
 • Decembertől igényelhető az emelt csok-hitel
  Decembertől igényelhető az emelt csok-hitel
 • Egyre rosszabb a levegő minősége
  Egyre rosszabb a levegő minősége
 • Óriási robot-hadgyakorlat kezdődött Nagy-Britanniában
  Óriási robot-hadgyakorlat kezdődött Nagy-Britanniában

Eseménynaptár

 • Per indult az amerikai elnök ellen
  Per indult az amerikai elnök ellen
 • Készül az egységes vonat- és buszmenetrend
  Készül az egységes vonat- és buszmenetrend
 • Átrendeződik a magyar szarvasmarha-export
  Átrendeződik a magyar szarvasmarha-export
 • Nyomon követhetjük a leveleket
  Nyomon követhetjük a leveleket