5 évnél régebbi cikk

TOP 5 divatbaki, ami nagyon fáj
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
TOP 5 divatbaki, ami nagyon fáj

Sokan sokféleképpen értelmezzük a divatot, de vannak olyan esetek, amelyekre azonnal és gondolkodás nélkül rávágjuk: ez egyértelműen valódi mellényúlás. A mai blogbejegyzésben a tíz leggázosabb divatbakiból az első ötöt, a fő bűnösöket vesszük górcső alá.

Nem azt mondom, hogy a purgatórium vár azokra, akik a következő ballépéseket elkövetik, de jó, ha tudunk róla, hogy ezek bizony az inkább ne! kategóriába tartoznak. És persze akkor sem kell a szívünkhöz kapnunk, ha felismerjük egyikben-másikban saját ballépéseinket ezek között, mert nagy baj azért nincsen, ezeket a tévedéseket mindenki elköveti legalább egy-két alkalommal élete során.

1. Zokni + szandál párosítás 

Ki ne látott volna már turistacsoportot, amint boldogan fényképeznek egy-egy városi nevezetességet – pamut sportzokniban és túraszandálban. Ugye mindenkinek ismerős a kép? Bár sokan azonnal divatbakit kiáltanak, ettől függetlenül a divatházak nagyjából egy-másfél éve próbálkoznak az irányzatot beintegrálni a mindennapi divatba. Az is igaz, hogy a vérbeli „fashionisztákat” kivéve nem igazán tudta meghódítani a nagyközönséget ez a trend. Nem véletlenül.

De hogy miért is viszolygunk tőle ennyire? Mert egyszerűen nem hagyja érvényesülni a lábat, sőt optikailag meg is rövidíti azt, valamint az egész megjelenésünknek egyfajta bizarr hangulatot kölcsönöz. Engem kicsit az úttörőkorszakra emlékeztet, és ezt a viseletet már akkor sem bírtam elviselni. Véleményem szerint egyedül nagyszüleink azok, akik „igazoltan” viselhetik, hiszen számukra elsősorban a kényelem és praktikum a legfontosabb. Amit abszolút meg is értünk.

Ennek az irányzatnak ráadául van egy még durvább fokozata, amivel már én sem tudok mit kezdeni, ez pedig a vietnámi papucs+harisnya kombináció. Aki erre tud bármilyen értelmes magyarázatot adni, azt várom egy kávéra, itt az Alba Plazában!

 

2. A szilikonpánt

Eredetileg azért találták ki, hogy láthatatlan legyen, csak hát ez nem igazán jött össze. Szerencsére nem sokáig tartotta magát, nagyjából egy-másfél évig volt népszerű még a 2000-es évek elején, aztán szép lassan mindenki rájött, hogy a tervezett funkcióját nem tölti be, sőt. Ahhoz képest, hogy még csak nem is láthatatlan, kényelmetlen, dörzsöl és sokaknál bőrirritációt okoz.

Ma már szinte senki se hordja (szerncsére), maximum azok, akikre nem hat sem a divat, sem a józanész és szilárdan kitartanak a saját elképzeléseik mellett. Ami végül is nem baj, hiszen nem kell mindenkinek beállnia a sorba. Mindenesetre, akit érdekel, annak elmondom, hogy mára már ez is az igazán ciki kategóriába tartozik.

Megoldásnak, vagy inkább remek alternatívának pánt nélküli felsőhöz a pánt nélküli melltartót javaslom. Ha pedig mindenképpen szükséges a melltartó, akkor kevésbé ciki, ha hasonló színű, mint a felső. A keresztpántos felsőknél meg célszerű keresztbe tenni a melltartó pántját is.

3. A leggings NEM nadrág

Számomra ez az egyik leginkább felfoghatatlan dolog, amit nagyon sok nő a mai napig nem ért meg. Pedig mostanra a csapból is folyik, hogy a leggings nem nadrág, mégis rengetegen hordják egy rövid toppal. Én még a legcsinosabb, tökéletes testalkattal megáldott hölgyeknek is azt javaslom, hogy nem ildomos önálló nadrágként hordani, hiszen ahhoz túlságosan is vékony, és testhez simuló. Sokkal többet mutat, mint gondolnánk (és szeretnénk).

Fontos leszögeznem, hogy ez a szabály nem vonatkozik a fitneszruhákra, hiszen ezek önmagukban is megállják a helyüket, persze szigorúan csak a konditeremben vagy a futópályán, esetleg menet vagy jövet.

A hétköznapi életben én mégis sokszor az utcán is szembetalálkozom a nadrágként viselt leggingsszel, és ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy az egészalakos tükör milyen hasznos otthon, és persze ha van, akkor nem árt használni. Lehet, hogy én vagyok egy kicsit maradi, de véleményem szerint a keveset láttat, de sokat sejtet ruhadarabok sokkal nyerőbbek, mint mindent megmutató társai. Vagy szerintetek ez tényleg rendben van így? Ti, hogy vagytok vele?

4. Rövid ujjú ing nyakkendővel

Azért azt rögtön az elején valljuk be, hogy nem egyszerű feladat nyári hőségben olyan irodai szettet összeállítani az uraknak, ami eleget tesz a munkahelyi öltözködési előírásoknak, trendi, kényelmes és még jól is érezik magunkat benne. Az én olvasatomban az első két kritériumnak kizárólag a hosszú ujjú ing felel meg. Hogy átvészeljük a forró napokat, érdemes minőségi anyagú darabot választani. A rövid ujjú ing kizárólag a sportos fazonoknál megengedett, de nyakkendőt kötni hozzá szigorúan tilos. Ha mégis így tennénk, ne lepődjünk meg, ha senki sem vesz minket komolyan, mert egy hétéves kisdobos kinézetű férfi inkább tűnik viccesnek, mint komolynak.

5. A méret a lényeg! A megfelelő méret!

Egy kardigán azért oversize, mert olyan a szabása – attól még a 38-as méret a 38-as méretűn, a 42-es pedig a 42-es méretet viselőn néz ki jól. Főként second hand üzletekben keresgélve, illetve a megörökölt ruhadarabok esetében könnyű beleesni abba a hibába, hogy a nem megfelelő méretű ruhát tesszük a magunkévá. Biztosan ismered a mondást: "Mint tehénen a gatya". Ha nem szeretnéd saját magaddal kapcsolatban hallani, csak a saját méretedben vásárolj ruhát, és semmiképpen se köss kompromisszumot.

Jövő héten folytatjuk a kínos sort, érkezik még öt megbocsáthatatlan divatbaki. Addig is, ha esetleg szükséged lenne egy kis segítségre, örömmel várunk!

Amennyiben úgy érzed, hogy segítségre szorulnál a divat és az öltözködés terén, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek