5 évnél régebbi cikk

Legyél Te is tűzoltó! - jelentkezőket vár a fehérvári katasztrófavédelem
Fehérvár Médiacentrum fotója
safecoalarms.com
Legyél Te is tűzoltó! - jelentkezőket vár a fehérvári katasztrófavédelem

Itt a lehetőség, hogy belőled is hős legyen: jelentkezz fehérvári tűzoltónak! A katasztrófavédelem várja a vállalkozó szellemű leendő kollégákat, mi pedig utánajártunk, mi is lesz a feladat. Egy napra a Fehérvár Médiacentrum munkatársa is kipróbálta, milyen a fehérvári tűzoltók élete.

"Bátorság, hogy bemenj oda, ahonnan más menekül. Erő, hogy segíts a gyengén. Egy csapat, hogy tartozz valahová. Egy hivatás, ami több egy átlagos munkánál."  - ezekkel a szavakkal kezdődik az a felhívás, melyben leendő tűzoltók jelentkezését várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Korábban mi is részletesen megírtuk, milyen egy fehérvári tűzoltó élete. Nehéz, de egyben izgalmas és hősies feladat. 

A jelentkezők szakképzése szeptemberben indul, amelynek idejére a beosztott tűzoltói kezdő fizetéshez illeszkedő tanulmányi támogatásban részesülnek a hallgatók. Minden érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt, elmúlt 18 éves, érettségivel vagy szakiskolai végzettséggel rendelkezik, az előzetes fizikai, egészségügyi és pszichikai alkalmassági vizsgálaton megfelel. A jelentkezőknek egy úgynevezett kifogástalan életvitel ellenőrzésen is át kell esniük. További követelmény a magyar állampolgárság, a büntetlen és kifogástalan életvitel, a cselekvőképesség.

A felvételi eljárás első lépése a fizikai felmérő sikeres teljesítése, amelyet Székesfehérváron május 23-án, szerdán 9:00 órától tartanak a Szent Flórián körúti tűzoltólaktanyában. Bővebb információ a fejer.katasztrofavedelem.hu oldalon olvasható.

Televíziós szerkesztő kolléganőnk, Dávid Renáta végigkísérte a fehérvári tűzoltók egy napját:

Ha még többet szeretnétek tudni, nézzétek meg az alábbi videót:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek