5 évnél régebbi cikk

Te tudod milyen ruha illik az alakodhoz?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
Te tudod milyen ruha illik az alakodhoz?

Vannak álomruhák, és vannak álomalakok. Sajnos néha ezek közül egyik sem éppen nálunk, de nem baj, mert ha tisztában vagyunk az adottságainkkal, akkor könnyen megtaláljuk azt a ruhát, ami ideális számunkra. És álomruha lesz belőle...

A női alkatokat hagyományosan három kategóriába sorolják: az endomorf, ektomorf és mezomorf. Ezek teljesen különböző módon híznak, más fazonok állak jól nekik, és máshogy tudnak formálódni, valamint diétázni is.

A három kategórián túl, létezik még az alma, a körte és a vonalzó, valamint a homokóra szerinti osztályozás is, de akadnak olyanok is, akik szerint tizenkét különböző női testalkattípus létezik. Egy dolog azonban biztosan közös mindegyikükben: a legtöbb nő a másik megjelenését irigyli.

Kezdjük a három alaptípus ismérveivel:

  • Az endomorf alkat hízékony, csak úgy szaladnak fel rájuk a kilók. Ők azok, akik akkor is híznak, ha csak ránéznek az ételre. Combban és fenékben biztosan erősebbek, és gyakran tónustalanok az izmaik. Vagyis kevésbé feszesek és kisportoltak, inkább méretes idomaikkal hódítanak.
  • A mezomorf alkatba tartozók azok, akiket mindenki irigyel. Akik olyanok, mint a homokóra, vagyis rájuk jellemző az ikonikus 90-60-90-es alkat. Könnyen fogynak, és eredménnyel építik izmaikat, illetve formálják a testüket, hiszen kerek formákat és remek arányokat tudhatnak magukénak.
  • Az ektomorf alkatú hölgyek az előző típus szöges ellentétei. Szemben az igazán nőies mezomorf vonalakkal, ők kifejezetten fiús és vékony testfelépítéssel rendelkeznek. Kicsi mellek, vékony csontozat és végtagok, egyszóval igazán törékeny alkat jellemzi őket. A topmodellek hagyományosan ebbe a kategóriába tartoznak, és persze első körben mindenki őket irigyli. Ettől függetlenül a legtöbb ektomorf lány nagyon szeretne hízni, de ez általában nem sikerül nekik.


Ha ez a három kategória nem lenne elegendő számotokra, akkor egy másik, igen elterjedt osztályozást is megnézünk. Ide tartozik a körte, az alma, a vonalzó vonal, na meg a homokóra.

1. Körte alkat

Talán Beyoncé az egyik legjobb példa erre a kategóriára. Nevét hallva szinte azonnal tudjuk, hogy milyen is egy körte alkatú nő. A körték csípőben és combban erősebbek, de vékony, kecses a derekuk. A felsőtest és az alsó között gyakran akár egy ruhaméretnyi eltérés is előfordulhat. Aki derékig és térdtől lefelé nagyon jól néz ki, az biztosan körte típus.

További sztárpéldák: Sandra Bullock, Shakira, Alicia Keys, Kim Kardeshian, JLO.

Ezt viseld: vállat hangsúlyozó felsők, puffos ujjak, finom esésű blúzok, ujjatlan felsők, hosszú, maxi ruhák, egyenes szárú csizma, szélesebb nadrágszár.
Ezt kerüld: bokacsizma, csőnadrág, ceruzaszoknya, szűk, test vonalát követő felsők, illetve ruhák, pántos cipők.

2. Alma alkat

Az alma hasra hízik, keze és lába vékony, melle általában nagy, dereka azonban nem hangsúlyos. Bár az almák biztosan mindig a hasuk miatt szenvednek, de bátran mutogathatják a lábukat és a karjukat, illetve érdemes hangsúlyozni a dekoltázsukat is. Egy övvel varázsolhatsz magadnak derekat, a V-kivágás megnyújtja a felsőtestet, a pántos bokacipő pedig a vékony lábra helyezi a hangsúlyt. Egyszerűen a szemet vonzó testrészekre kell irányítani a figyelmet, és akkor nyert ügyed van!

Sztárpéldák: Tóth Vera, Chaterine Zeta Jones.

Ezt viseld: jó melltartó, nyitott nyakvonal, dekoltázst hangsúlyozó darabok, derékhangsúlyos ruhák és felsők, szűkített nadrágszárak, magas sarkú, esetleg platformos (emelt talpú cipő).
Ezt kerüld: feszes felsőruházat, oversize ruhadarabok, magas derekú nadrágok, pufi kabát, boyfriend farmer.

3. Vonalzó

A vonalzók fiús alkatúak, többnyire magasak, vékonyak, a mellkasuk és a fenekük lapos, a derékvonaluk nem hangsúlyos. Kicsit szögletesek, sehol egy kis gömbölyűség. Persze sok nő pont ezt a típust irigyli, hisz ők mindent magukra vehetnek. A vonalzó alkatúak hordjanak bátran válltömést, viseljenek kerek vagy V-kivágást, de a felső ebben az esetben legyen díszes vagy fodros, hogy a kisebb mellből optikailag nagyobbat varázsoljon.

Sztárpélda: Nicole Kidman, Jane Fonda, Gwyneth Paltrow.

Ezt viseld: kerek nyakú felsők, A-vonalú szoknyák, öv viselése kötelező, fodrok, válltömések.
Ezt kerüld: alaktalan kabátok, egyenes maxi ruhák, rövid felsők, hosszú csizmák.

4. Homokóra

A homokóra a dívákra jellemző alkat, és legtöbben rájuk szeretnénk hasonlítani. Ők azok, akik az ideálisnak gondolt 90-60-90-as mérettel rendelkeznek, de természetesen lehet valaki nagyobb méretekkel is homokóra. Erre a formára jellemző, hogy a mellek és a csípő mérete azonos, a derék karcsú és hangsúlyos, a fenék gömbölyű. Scarlett Johansson pont ilyen alkat, nem véletlenül kap gyakran csábító női szerepeket, és őt kiáltották ki a legszexisebb sztárnak. A homokóra alkatúaknak egyszerű öltözködni, de ők is alaposan mellé tudnak nyúlni, mert például egy több számmal nagyobb pulóver például igencsak rosszul áll nekik.

Sztárpélda: Salma Hayek, Scarlett Johansson.

Ezt viseld: ceruzaszoknya, derékhangsúlyos zakó, körömcipő, dekoltált felsők, nőies darabok.
Ezt kerüld: slampos ruhadarabok, vastag övek, robosztus lábbelik.

Ha egy picit is bizonytalan vagy, hogy melyik típusba tartozol, és jól jönne az útmutatás, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek