5 évnél régebbi cikk

Nagyon durva időjárás lesz a jövő héten
Nagyon durva időjárás lesz a jövő héten

Szó szerint bármi előfordulhat a jövő héten: szinte minden nap 30 fok feletti csúcshőmérséklet várható, emellett a felhőszakadás, a jégeső, a zápor és a viharos széllökések lesznek az időjárás legfontosabb hívószavai. Sok sikert a túléléshez!

Azt már többször tisztáztuk, hogy a tavasz egy az egyben kimaradt idén, de hogy már a június sem szent és rögtön július közepével, augusztus elejével kezdődjön a nyár... Pedig ez lesz. Június első teljes hetében minden nap stabilan 30 fok vagy valamivel még ennél is melegebb lesz. Ehhez jönnek az időjárás - nincs rá jobb szó - hisztirohamai, és szinte minden napra várható valami durvaság: jégeső, felhőszakadás, záporok, zivatarok ugyanúgy előfordulhatnak az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött heti előrejelzése szerint, mint viharos széllökések. Persze az is lehet, hogy az egészből nem lesz semmi, hiszen egy ideje már tudjuk, hogy Fehérvárt szinte az összes vihar elkerüli. Mindez napi bontásban:

Hétfőn a sok napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Hétfőre Budapestre, Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Vas és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a felhőszakadás veszélye miatt. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Napközben 27-31 fokig melegszik a levegő.

Kedden a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős, viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön a sok napsütés mellett elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Csapadékra északkeleten van a legkisebb esély. Szerdán helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik a szél is. A minimumhőmérséklet szerdán 13-20, csütörtökön 12-18 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 24-30, csütörtökön 25-30 fok között alakulnak.

Pénteken több órára kisüt a nap. Ekkor is szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok körül valószínű.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadással, jégesővel kísérve. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban mindkét nap 15-21 fok lehet. Szombaton napközben 27-32, vasárnap 25-30 fokig melegszik a levegő

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek