5 évnél régebbi cikk

Tánc a világ tetején
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pauker Barbara
Tánc a világ tetején

Remek májuson van túl Pauker Barbara, a Free Spirit táncosa. A fehérvári lány két-két aranyérmet szerzett a mögöttünk hagyott hónapban a zágrábi Európa-, illetve a pulai világbajnokságon.

"Pulában voltunk a XVI. IDF (International Dance Federation – a szerk.) világbajnokságon. Erre a versenyre a világ különböző országaiból korlátozott számban jutnak ki versenyzők, és hip-hop, hip-hop show mellett sok egyéb táncstílusban lehet indulni. Én az előbb említett hip-hop show, és hip-hop kategóriában indultam" - meséli Pauker Barbara.

Hogy kell elképzelni egy ilyen világbajnokságot, mennyire veszik komolyan szerepüket a rendezők?

Maga a világbajnokság igazán profi volt, egy hatalmas csarnokban kellett fellépnünk nemzetközi zsűri előtt, melyben többek között amerikai pontozó is helyet kapott. A szervezés egészen kiváló volt. Ez persze a körítés, mert amikor az embert színpadra szólítják, akkor ezekkel már nem foglakozik, menni, csinálni kell!

Hogy sikerült a vébé? Mesélj kicsit róla!

Nagyon jól sikerült, partneremmel, Keserű Péterrel mindkét kategóriát megnyertük. Peti ráadásul két szóló versenyszámban is aranyérmes lett. Belülről is azt éreztem, hogy jó produkciót sikerült bemutatnunk, úgy jöttünk le mindkétszer a színpadról, hogy kiadtuk magunkból a maximumot. Nagyon sokan voltak a nézőtéren, köztük sok magyar is, hihetetlen élmény volt, amikor odajöttek gratulálni, a dobogón hallgatni a magyar himnuszt pedig még inkább az volt!

Nagyszerű hónapot zártál...

Jól sikerült a május, így van! A két vébé-arany mellé Zágrábban szereztünk két Európa-bajnoki aranyat duóban, illetve szólóban egy ezüstérmet nyertem.

Partnereddel, Keserű Péterrel mióta dolgoztok együtt?

Petivel egy éve táncolunk együtt. Versenyeken ismerkedtünk meg, láttunk egymásban fantáziát, elkezdtünk együtt táncolni, és egyelőre úgy tűnik, hogy nagyon jól működik.

Miért éppen a tánc?

Három éve táncolok a Free Spiritben. Kiskoromban balettoztam, a zene pedig nagyon közel áll a szívemhez. A Free Spirit volt az a tánciskola, amely legközelebb áll az én stílusomhoz.

 

Dance with me, it won’t kill ya?? ??:by me #notperfectbutreal #dancerlife #holiday

Barbara Pauker (@paukerbarbara) által megosztott bejegyzés,

Mit jelent számodra a tánc?

A tánc számomra maga a kikapcsolódás! Ha fáradt, vagy ideges vagyok, csak berakom a fülembe a kedvenc zenémet, és elképzelem, hogy táncolok. De ha olyanom van, akkor képes vagyok egy bevásárlóközpontban táncra perdülni, nem zavar, hogy ha más néz… Szóval számomra az élet maga a tánc!

Tervek, célok a közeljövőre?

Jó sok tervünk van. Ősszel például egy másik szövetség világbajnokságára megyünk Olaszországba. Természetesen szeretnénk ott is minél jobban szerepelni, ehhez pedig sokat kell még dolgoznunk.

Mennyire nehéz a sok utazás, edzés, versenyek mellett az iskolapadban is megfelelni?

Eddig nem volt ezzel probléma, össze lehet egyeztetni. Nyilván az év vége felé már elég fáradt vagyok, a sok tanulás, edzés, verseny, utazás megteszi a hatását. De szerencsére a tanáraim tolerálják a táncot, ezért köszönettel tartozom nekik!

Barbi és a Free Spirit a hétvégén, Kecskeméten egy nemzetközi versennyel zárja a szezont. De fellépnek majd június 15-én a Helló, nyáron is, illetve 17-én egy nagyszabású gálával köszönnek el az idénytől a Vörösmarty Színházban, hogy aztán egy kis pihenőt követően gőzerővel készüljenek az októberi, milánói világbajnokságra.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek