5 évnél régebbi cikk

Jelentős forgalomkorlátozások lesznek a Hello, Nyár! és a Székesfehérvár Rallye miatt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Jelentős forgalomkorlátozások lesznek a Hello, Nyár! és a Székesfehérvár Rallye miatt

Június 15-én pénteken a Hello, Nyár!, hétvégén pedig a Székesfehérvár Rallye miatt lesznek jelentős forgalomkorlátozások. A Mátyás király körút és a Palotai út környékét érdemes inkább gyalog megközelíteni.

Pénteken a Zichy liget és a Magyar Király Hotel közötti területet zárják le, de már csütörtökön is érdemes figyelmesen közlekedni Mátyás király körúton: a fák gallyazási munkálatai miatt délután 16 óráig teljes egészében lezárták az Alba Plazától a Szent Gellért Hotelig tartó szakaszt.

Péntek déltől szombat reggel 8-ig a Hello, Nyár! rendezvénye miatt járnak terelőútvonalon az országos-regionális és a helyi autóbuszok. Lezárják a Mátyás király körutat az Ybl Miklós utca csomópontban és a Dózsa György út - Várkörút csomópontban, valamint a Mátyás király körút - Zichy liget csatlakozásban. A Zichy liget ügyvédsor a Malom utca felől kétirányú zsákutcaként működik majd.

A forgalomkorlátozás érinti a menetrendszerinti autóbuszokat is:

Az országos és regionális autóbuszjáratok közül a Mór - Zámoly, valamint Lovasberény irányába/irányából közlekedő járatok az Autóbusz-állomás - Budai út - Várkörút terelőútvonalon közlekednek.

A helyi autóbuszjáratokat érintő változások:
„16”-os, „17”-es, valamint a „30”-as autóbuszvonal járatai mindkét irányban a Palotai út - Mészöly Géza utca - Zichy liget - Dózsa György út - Várkörút vonalon járnak. Kimaradt megállóhelyek: Szabadságharcos út (a „17”-es és „30”-as járatok esetében), Ybl Miklós lakótelep.

„26”, „26A”, „26G”, „27” és „38”-as autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Palotai út - Mészöly Géza utca - Zichy liget - Dózsa György út - Szekfű Gyula utca. Kimaradt megállóhely: Ybl Miklós lakótelep. A külső végállomás irányba közlekedő járatok az Ybl Miklós lakótelep megállóhely helyett az Uszoda megállóhelyen, a belső végállomás felé közlekedő járatok pedig a Palotai úton lévő Gellért utca megállóhelyen állnak meg.

A terelésben érintett, külső végállomás irányába közlekedő helyi járatok a III. Béla király tér megállóhelyen nem állnak meg. A belső végállomás irányába közlekedő járatok számára a Mészöly Géza utcában ideiglenes megállóhely nem kerül kijelölésre. A megnövekedett vonalhossz miatt a menetrendben meghirdetett időpontoktól 4-5 perces eltérések várhatók. 

Június 16-án, szombaton és 17-én, vasárnap a Székesfehérvár Rallye helyszínének biztosítása miatt lesznek jelentős lezárások, melyek szintén érintik az autóbusz közlekedést is. Az ideiglenes változtatásokról teljes részletességében itt olvashatsz. A legfontosabb tudnivalók:

2018. június 16-án (szombaton) 12.00 órától 22.00 óráig a Palotai út teljes keresztirányú zárására kerül sor a Selyem utcától a Schwābisch Gmünd utcáig. A Halász utcai csomópont is teljes szélességben lezárásra kerül.

2018. június 17-én (vasárnap) 10.00 órától 23.00 óráig a Mátyás király krt. teljes keresztirányú zárása az Ybl M. utca csomópontban és a Dózsa Gy. út - Várkörút csomópontban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek