5 évnél régebbi cikk

Először adták át a Varázspálca-díjat Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Először adták át a Varázspálca-díjat Székesfehérváron

A különleges kitüntetést a fehérvári Lánczos Kornél Gimnázium néhai igazgatója, Lovranits József emlékére alapította Lovranitsné Ollerinyi Valéria és Ujvári Sándor fizikatanár.

A Lánczos Kornél Gimnázium tanévzáró ünnepségén adták át először, hagyományteremtő szándékkal a Lovranits József igazgató emlékére alapított Varázspálca-díjat.

"Minden évben egy olyan diáknak szeretnénk átadni ezt a díjat, aki önálló tanulással, tanórán kívüli szorgalommal, igyekezettel, tehetséggel valamilyen művészeti ágban vagy a műszaki tudományok területén tevékenykedik. A bűvészkedés Lovranits igazgató úr jelentős hobbija volt. De tudjuk, a varázspálca csak egy kellék. Ahhoz, hogy a csoda megszülessen, az embernek oda kell tennie magát. Gyakorolnia kell és nagy szorgalmat kell tanúsítania. Ahogy Goethe is úgy gondolta, hogy a tehetség nagy része a szorgalom." - mondta el az ünnepségen az egykori igazgató özvegye.

A Varázspálca-díjat idén Pintér Ádám kapta.

"Nagy dilemma árán a férjem annak idején a tanári pályát választotta a bűvészkedéssel szemben. De utóbbi során megtanulta, hogy nagyon kell figyelni a partnerekre, a közönségre. Véghezvitte a legnagyobb csodáját: ezt az iskolát, ezt a varázslóképzőt! Figyelt a diákokra, figyelt a szülőkre, és a kollégákra is, szeretettel és tisztelettel is. Azt gondolom, hogy ez a varázslat." -  ezekkel a szavakkal adta át Lovranitsné Ollerinyi Valéria Lovranits József egykori saját varázspálcáját

Pintér Ádám a Varázspálca-díj mellé ötvenezer forintot is kapott. A pálcát természetesen örök emlékül megtarthatja: a következő év díjazottja egy új pálcát kap majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek