5 évnél régebbi cikk

Szolgálatban négy lábon - gárdonyi nyomozókutya kapott kitüntetést
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Szolgálatban négy lábon - gárdonyi nyomozókutya kapott kitüntetést

Öt évvel ezelőtt alapította a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság vezetője a Szolgálatban négy lábon elnevezésű rangos elismerést. A díjat minden évben Kántor, a híres nyomozókutya halálának évfordulóján adnak át június 21-én. Idén Renk, a Gárdonyi Rendőrkapitányság ötéves belga juhásza kapta a kitüntetést.

A „Szolgálatban négy lábon” elnevezésű rangos elismerést a rendőri szakmai munkát segítő feladatellátásuk elismeréseként kaphatják az ebek. idén Izsányi Tibor címzetes rendőr főtörzszászlós és kutyája, Renk, a Gárdonyi Rendőrkapitányság képviseletében vehette át  a díjat Dr. Varga Péter rendőr dandártábornoktól, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől. Renk, az ötéves belga juhászkutya eddigi szolgálatban töltött évei alatt 136 eredményes nyomkövetéssel segítette a rendőri munkát, ebből 27 esetben egészen az elkövetőig vezette el gazdáját.

Az idei esztendőben - a korábbi évek gyakorlatától eltérően - a „Szolgálatban négy lábon” posztumusz díj átadására is sor került, melyet a Bicskei Rendőrkapitányság, Rendészeti Osztály, Közrendvédelmi Alosztály körzeti megbízottjával, Márton Sándor címzetes rendőr főtörzszászlóssal szolgálatot teljesített Boszorkány nevű német juhászkutya kapta. Boszorkány, a kiemelkedő fizikai teljesítő képességgel rendelkező négylábú pályafutása során jelentős segítséget nyújtott a határszolgálati és a napi feladatok ellátásában.

A „Szolgálatban négy lábon” díjat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2013-ban alapította azzal a céllal, hogy a rendőrség szolgálatában álló rendőrkutyák közül az arra legérdemesebb elismerésben részesüljön.

Forrás: police.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek