5 évnél régebbi cikk

Június utolsó hétvégéjén nyithat a strand
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Artúr
Június utolsó hétvégéjén nyithat a strand

Már feltöltötték a medencéket és elindult a használatbavételi eljárás, vagyis tényleg célegyenesbe fordult a strandfelújítás. A tervek szerint június 30-án, szombaton birtokba is vehetik a fürdőzők a megszépült területet, ahol több újdonsággal várják a pancsolni, hűsölni vágyókat.

A strandrekonstrukció két legnagyobb munkája – és valószínűleg majd a két legnagyobb kedvenc – a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt. A csúszdák már jó ideje láthatóak kívülről is, de a kevésbé látványos munkák is lassan a végére érnek.

Hétszázmillió forintból nemcsak megszépült az összes sétány, a park és a harmincas években épült eredeti, árkádos strandbejárat, de új látványosságok is készültek: a már említett 6-7 méter magas csúszdák, és a csobogós, áramoltatós élménymedence mellett 200 új napozóhely lesz, és a büfék is hangulatos új megjelenést kapnak. Újdonság még a gyermekmedence mögötti vizes játszótér, a SprayPark, ahol hűsítő vízpermet és vízsugarak teszik még izgalmasabbá a kicsik pancsolását.

Nagyon fontos újítás, hogy visszakerül a főbejárat a Szabadságharcos út – Mátyás király körút kereszteződésében található boltíves régi árkádsorhoz, amelyet esti díszvilágítással szereltek fel.

A teljes beruházás tartalma:
- élménymedence megépítése sodrófolyóval és pezsgőfürdős elemekkel a hozzá tartozó közművekkel;
- csúszdák és a hozzájuk tartozó, 120 köbméteres medence megépítése;
- gyermekmedence teljes felújítása, mellette spray park kialakítása;
- a női és a férfi napozó, illetve a fejépület teljes felújítása új büfé és öltözők kialakításával;
- térköves sétányok építése 3200 négyzetméteren;
- pergolás napozók kialakítása 780 négyzetméteren;
- kertészeti munkák 8000 négyzetméteren;

A felújítást követően, a megnövekedett tartalomhoz igazodva valamelyest változnak majd a belépőárak, a kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegy 1000 forint, a teljes árú 1500 forint lesz, egy négyszemélyes családi belépőt 4000 forintért válthatunk. A felnőtt idénybérlet 25 000 forintba, míg a kedvezményes 16 000 forintba kerül majd, de ezekre az idei szezonban 30% kedvezményt biztosít a Városgondnokság.

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek