5 évnél régebbi cikk

Kevés a vendéglátós, de drasztikus áremelés nem volt - árkörkép a Velencei-tó partjáról
Fehérvár Médiacentrum fotója
agardinapsugar.hu
Kevés a vendéglátós, de drasztikus áremelés nem volt - árkörkép a Velencei-tó partjáról

Lángos, hal, palacsinta és fagyi - a klasszikus és tipikus strandételek viszik továbbra is a prímet a nyári idényben a Velencei-tó partján. De hozzájutunk-e idén kedvenceinkhez, és mennyiért?

Ha nyár, akkor vízpart. Ha pedig vízpart, akkor a fürdésben, strandolásban kiéhezett csapatok szinte biztosan lángost, palacsintát, kukoricát, halat vagy fagyit választanak. Ezek a klasszikus strandételek gyakorlatilag minden büfé kínálatában megtalálhatóak legnagyobb vizeink partján, így természetesen a Velencei-tónál is. De mennyit változtak az árak a tavalyihoz képest?

Nyugodtan fürödhetünk a Velencei-tóban - elkészült a legfrissebb vízminősítés!

A megkérdezett Velencei-tavi büfések úgy nyilatkoztak: drasztikus áremelés tavalyhoz képest nem történt, nagyjából tíz százalék körüli többletet építettek bele áraikba. Így 2018 nyarán a hekkért átlagosan 40-45 forintot kell fizetni dekánként, míg a harcsa ennél többe, 45-50 forintba kerül ugyancsak dekánként. A hamburgert átlagosan 700–900 forintért árulják, a félliteres üdítőhöz vagy sörhöz pedig 500 forintért lehet hozzájutni. 

Egy fokhagymás lángos 4-500 forintba kerül a strandokon, míg a sajtos tejfölösért 7-800 forintot is elkérnek a büfések a Velencei-tó partján. Egy gombóc fagyi 250-300 forint, egy kis adag krémfagyi pedig 4-500 forintba kerül.

A vendéglátósok szerint az áremelkedést elsősorban a munkaerőhiány generálta, amivel szinte minden parti büfének meg kell küzdenie. Hogy mennyire érzékelik az áremelkedést a vendégek? A Fehérvár Televízió összeállításából az is kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek