5 évnél régebbi cikk

Szurkolók: legyen a városrész neve Videoton!
Fehérvár Médiacentrum fotója
vidi.hu
Szurkolók: legyen a városrész neve Videoton!

Nem csillapodnak a kedélyek a Videoton FC névváltása körül. A vasárnap óta MOL Vidi FC-re keresztelt klub szurkolói azt javasolták a polgármesternek, hogy az új stadion környékét nevezzék át Videoton városrészre, és így a klub nevében a Videoton már nem egy cégre utalna a jövőben.

Ahogy az várható volt, hatalmas indulatok szabadultak el a székesfehérvári labdarúgóklub névváltása körül. A néhány hete a bajnoki címet még Videoton FC néven megszerző klub július 1-től MOL Vidi FC néven folytatja, ez pedig a csapat történetében már a 17. név lett az 1941-es alapítás óta. 

A tulajdonos gazdasági indokkal magyarázta a változtatás szükségességét: szerinte "két vállalat neve nem szerepelhet a klubnévben, különösen úgy nem, hogy az egyik pénzt fizet a névadóságért, a másik pedig nem." Garancsi István múltheti bejelentése után az is várható volt, hogy a klub szurkolóin nem fog könnyen átmenni ez a változtatás, sőt. A Videoton FC legnagyobb szurkolói klubja, a Red-Blue Devils Ultras egyenesen odáig jutott, hogy bojkottálja az egyesület meccseit az új szezonban.

De nemcsak ők, hanem az internetezők is felháborodtak. A döntés óta bármilyen témában posztol még Videoton FC néven a MOL Vidi FC a Facebookra, nagyjából garantálható, hogy a kommentelők viszonylag gyorsan az őket leginkább érdeklő klubnév-kérdésre terelik a szót, és általában nem a legkifinomultabb stílusban osztják meg gondolataikat és véleményüket a bejegyzések alatt.

Mivel vészesen közeledik az új szezon, ezzel együtt pedig valamikor az ősz elején az új stadion átadása is, minél gyorsabban rendezni kellene a kialakult helyzetet. Úgy tűnik, hogy a szurkolói csoport tette meg erre az első lépést. Az RBD Ultras egy meglehetősen szokatlan ötlettel állt elő: nevezzék el a stadion környékét és az építés során rehabilitált környéket a klub után Videoton városrésznek, így ezek után visszavehetné az egyesület jól megszokott nevét, és már nem egy cég, hanem egy városrész után hívnák így a jövőben. Az ötlet megvalósíthatósága miatt a csoport képviselői a héten találkozót kezdeményeztek Székesfehérvár polgármesterével is, Cser-Palkovics András pedig a beszámolók szerint nem zárkózott el a felvetéstől. Erről a szurkolói csoport teljes posztja itt olvasható el: 

 

A témával a DIGI Sport csütörtök reggeli műsora is foglalkozott. A Reggeli Start vendége volt a Videoton Baráti Kör Egyesület elnöke, aki a névváltással kapcsolatos szurkolói vélemények kifejtése mellett kitért a városrész elnevezésének ötletére is. Juhász László erről a lenti videóban 9:44-től beszél részletesebben:

Az biztos, hogy túl sok ideje már egyik félnek sincs a gondolkozásra, a lehető leggyorsabban pontot kellene tenni az ügy végére. Sem a klubnak, sem a városnak, sem pedig a szurkolóknak nem érdeke, hogy egy üresen tátongó stadionban kelljen kéthetente pályára lépnie a magyar bajnoki címvédőnek - legyen végül bármi is a klub neve. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek