5 évnél régebbi cikk

Könyvajánló - mit olvassunk nyáron?
Fehérvár Médiacentrum fotójaKönyvajánló - mit olvassunk nyáron?

Most, hogy már ezerrel dübörög a strandszezon, minden alkalmat ki kell használni egy kis csobbanásra. Ha már kellőképpen lehűtöttük a kedélyeket, akkor bizony jól tud esni az édes semmittevés. Ilyenkor kerülnek elő hőn szeretett könyveink, amelyekbe alig várjuk, hogy belemerülhessünk. Persze mindenkinek megvannak a maga kedvencei, így mi is összegyűjtöttünk néhány remekművet, amelyet érdemes elolvasni a nyáron. J. R. R. Tolkien, Fábián Janka és Megan March, jöjjenek a nyár slágerei!

Bakti Viktor - Integrálva

Megjelent: 2017. december 15.

Első körben jöjjön egy kis hazai, ami bár 2017-ben jelent meg, úgy gondolom vétek lenne kihagyni Bakti Viktor debütáló regényét, főleg, ha szereted a sci-fit és a pörgős sztorikat. Az 'Integrálva' a nem is olyan távoli jövőbe repít el minket, ahol már mindennapos, hogy az emberek bionikus végtagokra cserélik le testrészeiket és gondolatparancsokkal üzennek barátaiknak. Ez mind szép és jó, de vajon milyen előnyei és hátrányai vannak, milyen lélektani folyamatokat indíthat be, ha felmerül annak a lehetősége, hogy gépet építsenek az ember testébe?

Az 'Integrálva' erősen ajánlós azoknak, akik szeretik a gondolatébresztő, mellette akcióval teletűzdelt történeteket, illetve azoknak is, akiket érdekelnek a tudományos fejlesztések és a robotika világa, nem beszélve a kifürkészhetetlen jövőről. Az 'Integrálva' aztán tényleg sok mindent magába foglal és mindenki megtalálhatja benne azt, ami megmozgatja, netalántán felzaklatja, vagy csak szimplán szórakoztatja. Szerintem kihagyhatatlan!

(Fotó: libri.hu) 

Fábián Janka - Rose regénye

Megjelent: 2018. június 7.

Fábián Jankát úgy vélem nem kell bemutatnom senkinek, aki egy kicsit is jártas a könyvek világában. Hiszen ki ne hallott volna az 'Emma szerelméről', vagy éppen a 'Lotti örökségéről', amelyek igencsak nagy népszerűségre tettek szert. Az sem véletlen, hogy az írónő 2017-ben az Aranykönyv internetes szavazáson szépirodalom kategóriában 'Az utolsó boszorkány lánya' könyvével első díjas lett. Kell ennél jobb ajánlás?

A 'Rose regénye' története a '30-as évekbeli náci Németországba kalauzolja el az olvasót. Igen tudom, sok sztori született már erről az időszakról, de annyira szívbemarkoló a cselekmény, hogy vétek lenne kihagyni.

Sepp Weinbach, azaz Borpataky Jóska, a baranyai sváb fiú tanulni megy Németországba. A fiatalember, aki hisz a náci propaganda hangzatos ígéreteinek, idővel belép a Wehrmachtba, ahol francia tolmácsként hirtelen Párizsban találja magát. A francia fővárosban aztán beleszeret szállásadója lányába, Cécile-be, ám szerelmük nem teljesedhet be, mert Seppet átvezényelik a keleti frontra. A háborúban aztán maradandó sérüléseket szenved a testén és a lelkén egyaránt, de legalább életben maradt. Egy szép nap aztán levelet kap: Cécile-nek a háború alatt gyermeke született... igen, ő Rose. Innentől ti jöttök!

 

(Fotó: libri.hu)

J.R.R. Tolkien - Beleriand dalai

Várható megjelenés: 2018. július 16.

Tudományos munkásságán kívül J. R. R. Tolkient leginkább A Gyűrűk Ura, valamint időrendben a Gyűrűháború cselekményei előtt játszódó A hobbit (első megjelenésben: A babó) szerzőjeként ismerik. A poszthumusz kiadásban megjelent, A Gyűrűk Ura és A hobbit helyszínéül szolgáló, Középfölde eredetével és történelmével foglalkozó könyvének, A szilmariloknak is igencsak pozitív volt a fogadtatása, így összességében kijelenthető: ezeknek a műveknek a népszerűsége alapozta meg Tolkien hírnevét a modern fantasy atyjaként.

Ezt a sort kívánja folytatni a Középfölde Históriája tizenkét részes sorozat is, amelynek harmadik kötete különleges betekintést kínál Tolkien világának két legfontosabb történetébe: Húrin gyermekeinek tragédiájával, valamint Beren és Lúthien Tinúviel halhatatlan szerelmének történetével ismerkedhetnek meg az olvasók, Christopher Tolkien magyarázó jegyzeteivel kiegészítve. Erősen ajánlós, rajongóknak pedig egyszerűen kihagyhatatlan!

(Fotó: libri.hu) 

Meghan March - Vigyél magaddal

Megjelent: 2018. május 29.

A nemzetközi bestsellerszerző, Meghan Marchtól érkezett ez az igencsak romantikus darab. A szerzőnő a hatalmas sikerű Vágy-trilógia után újabb romantikus-erotikus könyvvel örvendezteti meg a műfaj kedvelőit, amely tökéletes kikapcsolódást nyújthat a hosszúra nyúlt nyári éjszakákon.

Az idillinek mondható tengerpart, a naplemente, és az ott megkötött frigy mind szép és jó, elronthatatlan, ahogy mondani szokás: igazi happy end. De ez sajnos csak a kezdet... az a bizonyos "igen" nem garancia az örökkön-örökké tartó boldogságra.

"Most, két évvel később, alig ismerek magunkra. Ideje újrakezdeni. Ideje, hogy kiderítsük, vajon meg tudjuk-e javítani a kapcsolatunkat. Nem akarom feladni, meg akarom menteni magunkat, akár kockára is teszek mindent. Két sérült ember, számtalan titok, harc az életünkért. Talán megtörünk, de mindent meg kell tennünk."

(Fotó: lira.hu) 

Raphaëlle Giordano - A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Megjelent: 2018. június 28.

Az első számú nemzetközi bestseller regény, amely már több, mint két millió olvasót segített eljutni egy boldogabb, és teljesebb élethez. Jó, jó, de mégis hogyan? Figyeljetek csak!

A harmincnyolc és negyed éves Camille-nak látszólag mindene megvan, hogy boldog legyen. Miért érzi mégis úgy, hogy elillant ez a boldogság? Arra vágyik, hogy visszataláljon az öröm és a kiteljesedés útjára. Amikor a rutinológus (a rutinológia az írónő és kreatív coach által kidolgozott módszer fantázianeve), Claude felajánlja, hogy speciális módszerével a segítségére lesz ebben, szinte egyből beleveti magát a buliba, hogy megtalálja önmagát és meghódítsa álmait... 

A regény végén pedig megtalálhatjuk a Camille terápiája során alkalmazott eszközök, módszerek leírását, magyarázatát, hogy akár magunkon is kipróbálhassuk. Ha úgy vesszük, két legyet üthetünk egy csapásra.

(Fotó: lira.hu) 

(Forrás: BBB)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek