5 évnél régebbi cikk

Készülj, péntektől árulják a jegyet a jövő évi napfogyatkozásra!
Fehérvár Médiacentrum fotója
bumm.sk
Készülj, péntektől árulják a jegyet a jövő évi napfogyatkozásra!

Ha még nincs terved a 2019-es nyári szabadságodra, de van pénzed és időd, akkor: hajrá!

2019. július 2-án a Hold eltakarja majd a Napot egy közel 150 km-es sávban, igaz, egy kicsit arrébb, konkrétan Székesfehérvártól jó tizenkétezer kilométernyire, Chile északi részén lesz látható a természet lenyűgöző jelensége. 

A nappali éjszaka alkalmából pedig az éppen jövőre ötvenéves ESO's La Silla Obszervatórium egész napos, 2019 Teljes Napfogyatkozás eseményt szervez. Mivel maga a jelenség csak a késő délutáni időszakban következik be, a nap többi részére izgalmas programokat szerveznek: lesz a La Silla-i távcsövek megtekintése, előadások és workshopok.

A jegyek 200 euróba kerülnek, és magukban foglalják a közlekedést a La Silla hegy lábától az obszervatóriumig, a fogyatkozást néző védőszemüveget, belépőt a helyszíni eseményekre és tevékenységekre. Ha tényleg komolyan részt szeretnél rajta venni, akkor érdemes készülni, ugyanis mindössze 300 jegyet adnak majd el. A belépők az obszervatórium oldalán július 13-án 13 órától lesznek elérhetőek.

Ja, de egy fontos dologra azért felhívják a figyelmet: a fogyatkozás megfigyelhetősége természetesen függ az időjárástól, amit lehetetlen teljes bizonyossággal előre jelezni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek