5 évnél régebbi cikk

Hajójáratok maradnak ki július 14-én, szombaton a Balaton-átúszás miatt
Fehérvár Médiacentrum fotója
csodalatosbalaton.hu
Hajójáratok maradnak ki július 14-én, szombaton a Balaton-átúszás miatt

Több menetrendi és sétahajójárat kimarad, továbbá bizonyos útvonalakon nem közlekednek a gyorshajók és a vízitaxik a Balaton-átúszás miatt szombaton.

Csúcsidőszak van a Balatonon, az idő is a tóhoz csábítja a víz szerelmeseit. Ha azonban sétahajózáson törjük a fejünket, nem feledkezzünk meg arról, hogy ezen a hétvégén a szokásosnál is több úszó lepi el a tavat: július 14-én tartják a Balaton-átúszást.

A Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján figyelmeztetni a kirándulni vágyókat arra, hogy a július 14-i Balaton-átúszás miatt változások illetve kimaradások lesznek a sétahajók menetrendjében.

A Balaton-átúszás szombaton 7.30-kor indul Révfülöpről, és a tervek szerint 12 óráig tart (ez az időjárástól függően módosulhat). Az 5,2 kilométeres távra vállalkozóknak 16 óráig kell megérkezniük a balatonboglári célba. Az úszók biztonságát egy hajókból álló, Révfülöp és Balatonboglár között kialakított "úszófolyosó" szavatolja.

A rendezvény miatt hét útvonalon kimaradnak - jellemzően a 9.30 és 11 óra között, valamint a 15.30 és 18 óra körül induló - menetrendi hajójáratok. Tíz kikötőt érintve 15 sétahajójárat sem indul. Egész nap nem közlekednek a gyorshajók és a vízitaxik a Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon.


További információk a www.balatonihajozas.hu oldalon olvashatók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek