5 évnél régebbi cikk

Így kell veszélyesen vezetni Székesfehérváron! - Szándékos veszélyeztetés vagy bénázás?
Fehérvár Médiacentrum fotója
knowyourmeme.com
Így kell veszélyesen vezetni Székesfehérváron! - Szándékos veszélyeztetés vagy bénázás?

Az eddig is tudtuk, hogy nagy az a bizonyos állatkert, és a kerítés kiépítését sem vitték túlzásba, így néhány (sok) díszpéldány rászabadult az utakra. Egy székesfehérvári Youtube-felhasználó most feltöltött egy csokorra való vérforralót városunk "fittipaldijaiból".

A székesfehérvári közlekedéssel, közlekedési kultúrával többször foglalkoztunk már: megnéztük azt hat helyet, ahol szinte mindig hibáznak az autósok vagy a gyalogosok, kitárgyaltuk a közlekedési sajátosságokat, de a téma szinte kimeríthetetlen. A közösségi média térhódításának köszönhetően pedig mindig akad valaki, aki éppen szem és telefontanúja lesz egy-egy vérforraló esetnek, ahogy legutóbb is, amikor majdnem elgázolt egy gyalogost a piroson áthajtó autós a Piac térnél.

Most újabb öt esettel bővült a sofőrremeklések tárháza. Mondanám, hogy elő a popcornnal, de félek, hamar kiborulna az egész doboznyi rágcsa a következő videók láttán. A Dashcam Hungary nevű, vélhetően székesfehérvári Youtube-felhasználó néhány igazi közlekedési csemegét töltött fel a videómegosztó oldalra.

A legtöbbtől csak ennyit tudtunk hörögni: ezt miért? Még azoknál is, ahol egyértelműen nem szimpla "haladni akarok mindenáron" típusú bunkóságról van szó, hanem csak egyszerűen nincs a helyzet magaslatán a sofőr.

1. Előzés záróvonalon és vasúti átjárón keresztül.


2. Előzés a kanyarodó sávot használva 


3. Bekevert a sávtartás ördöge


4. Biztos nem látta rendesen a közlekedési lámpát.


5. Egy klasszikus a végére a Horvát István - Széchenyi kereszteződésből

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek