5 évnél régebbi cikk

Egyetem lesz augusztustól a Kodolányi János Főiskola
Fehérvár Médiacentrum fotója
kodolanyi.hu
Egyetem lesz augusztustól a Kodolányi János Főiskola

Augusztus elsejétől Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét az intézmény, Székesfehérváron a művészeti oktatásra koncentrálnak majd.

A közleményben Szabó Péter rektor úgy fogalmazott: büszkék a most megkapott egyetemi címre és arra is, hogy egyedüli felsőoktatási intézményként ők kapták meg még 2014-ben a Magyar Termék Nagydíjat és a Minőség-Innováció európai díjat, amelyeket PIQ&Lead oktatási modellükkel nyertek el. Jelenleg tizenegy alapszakon, három felsőoktatási szakképzési szakon, három mesterszakon, több tucat szakirányú továbbképzésen csaknem háromezer diák tanul Budapesten, Székesfehérváron és Orosházán.

Városunkban előadóművészeti, emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, közösségszervezés, nemzetközi tanulmányok, szociális munka, történelem és turizmus-vendéglátás alapképzések elérhetőek jelenleg. A jövőben szeretnének az oktatási helyszíneiknek saját profilt adni, így Székesfehérvár a művészeti oktatásra koncentrál majd, Orosháza a társadalmi felelősségvállalás, a szociális munka irányába fog elmozdulni, Budapest pedig a magyar nyelvű képzések mellett a nemzetközi campus szerepét is be fogja tölteni.

A rektor rámutatott: kooperatív oktatási formájuk biztosítja azt, hogy a munkaadók igényeit be tudják építeni a képzési programba, a tananyag kidolgozása stratégiai partnercégeikkel közösen történik, és az oktatásban is részt vesznek a cégek munkatársai. Hallgatóikat emellett már az első félévtől kezdve projektfeladatokkal, szakmai gyakorlatokkal készítik fel a munka világára. Ennek köszönhetően a diákok 43 százalékát szakmai gyakorlatuk helyszínén azonnal alkalmazzák, a végzettek 91 százaléka pedig fél éven belül munkát kap.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek