5 évnél régebbi cikk

Hogy ne te legyél a kínos vendég az esküvőn! – Öltözködési tippek 2. rész
Fehérvár Médiacentrum fotója
pinterest.com
Hogy ne te legyél a kínos vendég az esküvőn! – Öltözködési tippek 2. rész

Itt van újabb öt tipp, hogyan legyünk stílusosak az esküvőn, hogy közben megfeleljünk az elvárásoknak és hagyományoknak is.

Múlt héten már kitárgyaltuk: számtalan hagyomány, szokás övezi az esküvőket, így komoly normák és etikett szabályok határozzák meg az öltözékkel kapcsolatos előírásokat is. Akkor hoztunk öt tippet, hogy mit vegyél fel és mit ne, hogy ne te legyél a cikisen kinéző vendég! Most itt a folytatás, következzen újabb öt jó tanács!

1. Nadrágot az esküvőre?

Abszolút, sőt! A nadrág az esküvőkön is tökéletesen megállja a helyét különösen 2018-ban, amikor hatalmas divat a nadrág és a nadrágkosztüm, és akkor az overallokról még nem is beszéltünk, amelyek a nyár abszolút slágerei. A nadrág amellett hogy tökéletesen elegáns, még praktikus és kényelmes is. Dobd fel akár egy elegáns övvel vagy egy látványos nyaklánccal, és máris csodás végeredményt kapsz, szóval: hajrá!

2. Ékszerek

Az esküvő abszolút olyan ünnepi alkalom, amikor bátran megkoronázhatod a megjelenésed valami igazán különlegessel. Mivel az előzőekben mindvégig az egyszerűséget és a visszafogott eleganciát ajánlottam, így ezt teszem az ékszerek tekintetében is, de itt azért beleférhet egy-egy különlegesebb és látványosabb nyakék, vagy fülbevaló is. Egyet azonban itt se feledj, ez az ifjú pár nagy napja, nem a tiéd, nem illő túlragyogni a menyasszonyt.

3. Smink és frizura

Itt is a már sokat emlegetett visszafogottság és az elegancia legyen a vezérelv. Előbbiek terén a legsokoldalúbb smink a natúr és bronzos árnyalatokat ötvöző megoldás, illetve érdemes kísérletezni erőteljesebb rúzsokkal is az egyszerűbb ruhák tökéletes „kiegészítőjeként”. A frizurák esetén mindenképpen kerüld a tiarákat, és az olyan hangsúlyos díszeket, amelyek azt az érzetet kelthetik, hogy görcsösen próbálkozol ellopni a show-t. Ezért én a laza kontyokat, illetve a könnyed loknikat ajánlom, amik mindig ideális választásnak bizonyulnak.

4. Férfiak megjelenése esküvőn

Az esküvői protokoll szerint az uraknak kizárólag a jól szabott öltöny szép nyakkendővel, szigorúan hosszú ujjú inggel, és mindehhez színben passzoló lábbelivel a tökéletesen megfelelő viselet. Ez alól kizárólag az elegáns „Black Tie” alkalmak képeznek kivételt, mert ott be kell tartani a vonatkozó előírásokat. Ami azonban lényeges, hogy napjainkban az urak többsége is szabadon értelmezi az esküvői megjelenés szabályait. Ezen sokan meghökkennek, sőt egyenesen megbotránkoznak, én mégis azt mondom, hogy az ésszerű szabályokon belül belevihetjük a stílusunkat és az egyéniségünket is a megjelenésünkbe. Persze szigorúan csak akkor, ha ezt az esemény jellege lehetővé teszi.

5. Érezd jól magad!

Ha a fenti tanácsokat megfontolva választod ki az esküvői szettedet, valamint viszel magaddal egy váltó cipőt, és alkalmasint még egy stólát vagy kabátkát a templomi ceremóniára, akkor garantáltan rendben lesz az öltözéked. Ha ez kipipálva, akkor már csak arra kell koncentrálnod, hogy jól érezd magad, hiszen ez mégiscsak egy ünnep, ahol a jó hangulat és a vidámság a legfontosabb.

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed az esküvői öltözékeddel kapcsoltban, vagy jól jönne egy kis támogatás a darabok beszerzésben, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek