5 évnél régebbi cikk

Mi kerüljön az úti patikába?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Mi kerüljön az úti patikába?

Javában tart a nyaralási szezon, rengetegen indulnak határon belüli és kívüli utazásokra. Naptej, tusfürdő, testápoló. Nyaraláskor ezek az alapvető kozmetikumok biztosan bekerülnek az úti csomagba. A körültekintőbbek azonban gondolnak arra is, ha esetleg baj történik. Ha valaki kisebb-nagyobb utazásra készül, érdemes szem előtt tartani, hogy egy jól összeállított úti patika aranyat ér baj esetén.

Az úti patika tartalma függ attól is, milyen egészségi állapotban indulunk, vagy hogy hová utazunk, mennyi időt töltünk ott és milyen időjárásra számíthatunk. Bizonyos alapvető készítmények – láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasfogó, bélfertőtlenítő, rovarriasztó, kullancskiszedő csipesz, sebfertőtlenítő, lázmérő, kötszer, olló, sebtapasz, herpesz- és allergia ellenes szerek, hányinger elleni B6 vitamin, kézfertőtlenítő – nem hiányozhatnak úti patikánkból.

Tipp
Fájdalomcsillapítóként olyan gyógyszert érdemes vinni, amely többféle problémára is jó. Ügyeljünk arra is, hogy útipatikánk minél szárazabb, hűvösebb, fénytől védett helyen, gyermekektől jól elzárva legyen!

Gondoskodjunk leégés ellen a megfelelő védelemről! Emellett útipatikákban jó, ha van égésre spray vagy kenőcs formában beszerezhető készítmény is. Megfázás esetén szükség lehet lázmérőre, lázcsillapítóra, C-vitaminra, torokfertőtlenítő pasztillára, gyógyteára, orrcseppre, köptetőre, köhögéscsillapítóra, gyulladáscsökkentő tartalmú készítményre, antibiotikumra.

Gondoskodjunk hasmenés elleni szerekről, illetve ajánlatosak ilyenkor a különböző probiotikus készítmények is. Kerüljön a csomagba kalcium pezsgőtabletta az allergiás rohamok ellen és antihisztaminos készítmények.

Jó, ha tudjuk!
Ha egzotikus országba utazunk, tájékozódjunk a kötelező oltásokról. Időben oltassuk be magunkat, ugyanis előfordulhat, hogy több hétbe telik a védettség kialakulása. Az oltási bizonyítványt vigyük magunkkal az útra.

További ajánlatok: www.mentahaz.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek