5 évnél régebbi cikk

Az megvan, hogy létezik egy olyan weboldal, amely megmondja, mit főzz abból, ami a hűtődben van?
Fehérvár Médiacentrum fotójaAz megvan, hogy létezik egy olyan weboldal, amely megmondja, mit főzz abból, ami a hűtődben van?

Bár első blikkre hihetetlenül hangozhat, ám ez nem csalás és nem is ámítás, ugyanis tényleg létezik olyan weboldal, amelyen bejelölve az otthon található hozzávalókat valódi és könnyen elkészíthető recepteket kínál. Semmi ötleted, hogy mit főzz abból, ami a hűtődben van? Mutatjuk a megoldást.

Biztos veled is előfordult már, hogy hirtelen kellett valami egyszerű, de mégis kreatív kaját összedobnod szinte a semmiből, akár mert váratlanul meglepetésvendégek érkeztek vagy csak egyszerűen nem volt kedved bevásárolni menni (tudjuk néha mennyire macerás). 

Nagy kétségbeesésünkben az internethez fordulunk és elkezdjük böngészni a csillivilli receptoldalak kínálatát. Ez mind szép és jó, de legtöbbször zsákutcába kerülünk, ugyanis ezeken az oldalakon elsősorban olyan ételeket találhatunk, amelyekben tuti van legalább két-három olyan összetevő, ami egyetlen háztartásban sem található meg egy átlagos hétköznapon.

Na, ekkor jöhet a Supercook, amely pillanatok alatt olyan recepteket varázsol neked, amelyet te is simán elkészíthetsz (angolosok előnyben, de fordítóval - jobb klikk, fordítás magyar nyelvre - pillanatok alatt az oldal mestereivé válhatunk). Nincs más dolgod, mint belesni a hűtőbe, körbenézni a lakásban, és összegyűjteni a rendelkezésre álló hozzávalókat. Ha ez megvan, akkor jelöld be őket a weblap kínálatában és kész is a csoda. Receptek tömkelegét kapod, kizárólag az általad felsorolt élelmiszerek alapján. Egyszerű, de nagyszerű.

A receptek általában képpel vannak feltöltve és mindegyik mellett fel van tüntetve az elkészítési idő, és az, hogy mennyi kalóriát, szénhidrátot, fehérjét és zsírt tartalmaz. Végiggörgetve a kínálatot olyan receptekbe is belebotolhatunk, amelyekben bár megtalálható az összes általad kiválasztott hozzávaló, néhány egyszerűbb összetevő még hiányzik. Ilyenkor érdemes újra átfutni a házat, hátha valamelyik rejtett zugban fellelhető a keresett élelmiszer. Ha ez mind megvan, nincs is más dolgod, mint kiválasztani a számodra legszimpatikusabb készételt, és mehet is az őrület.

Ha pedig a későbbiekben visszatérnél és konkrét receptre szeretnél rákeresni, azt is megteheted, klasszikus online receptkönyvként is tökéletesen működik az oldal. Főzőcskére fel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek