5 évnél régebbi cikk

Pannon Expressz Székesfehérvár - az MTVA kétrészes filmjében minden városunkról
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTVA/Pannon Expressz
Pannon Expressz Székesfehérvár - az MTVA kétrészes filmjében minden városunkról

Miért Vörösmaty szelet a Vörösmarty szelet, és miért Hiemer-ház a Belváros szívének egyik legpatinásabb épülete? Az MTVA kétrészes, utazós kisfilmjében nemcsak érdekességeket hallunk és látunk Székesfehérvárról, de a legérdekesebb helyszíneket is végigjárták a Pannon Expressz stábjának kamerái.

Az MTVA korábban futó, Pannon Expressz sorozatában vasúton barangolták be Magyarország és a határon túli területek városait, falvait. A településeken pedig a helyiek segítségével mutatták be nemcsak a közismert nevezetességeket, hanem mindazt, amiért jó ott élni vagy érdemes odautazni. Ahogy a műsor készítői megfogalmazták céljukat: rejtett titkok, kulturális gyöngyszemek, városi legendák - amik az útikönyvből mind kimaradtak. 

A Pannon Expressz Székesfehérváron is járt még 2013-ban, a látogatás emlékét pedig egy izgalmas kétrészes film őrzi. És bár a megmutatott értékek, felidézett történetek, érdekességek ma is szinte kivétel nélkül aktuálisak, a közeli múlt távolsága még izgalmasabbá teszi az összképet, hiszen felvillannak olyan pontok és helyek is a városban, amelyek azóta már új képet mutatnak, új köntöst kaptak. 

Pannon Express I. rész

 Pannon Expressz II. rész

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek