5 évnél régebbi cikk

Kiégett a Ribillió pincéje, szeptember közepén nyitnak újra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiégett a Ribillió pincéje, szeptember közepén nyitnak újra

Hétfő reggelre kiégett a Ribillió pincéje. A belvárosi kávézóban elektromos zárlat okozta a tüzet öt négyzetméteren. Szeptember 15-én nyithatnak újra.

A Ribillióhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat hétfőn kora reggel. A Rózsa utcai kávézó pincéjéből sűrű füst szivárgott, az oltást is csak légzőkészülékek használata mellett tudták megkezdeni. Mint később kiderült, az alagsorban egy elektromos kapcsolószekrény és a környezetében lévő bútorok égtek körülbelül öt négyzetméteren. Az oltás idejére a kávézó fölötti lakásokból hét embert tereltek az utcára, de szerencsére senki nem sérült meg.

Hétfő délután jártunk a kávézónál, ahol a bejárati ajtó egyik tartópántja a tűzoltók behatolása nyomán lógott, míg a nyitott pinceablakokból még mindig áradt az erős füstszag. Az üzlet tulajdonosát telefonon értük el:

– Úgy tűnik, hogy a kapcsolótábla meghibásodása okozta a tüzet, onnan kezdtek el terjedni a lángok - mondta Sulák Róbert. - Mivel egy ilyen vállalkozás esetében minden nap komoly kiesés, és attól függetlenül is fizetnünk kell a költségeinket, hogy nem vagyunk nyitva, azonnal elkezdtünk mesterembereket keresni a felújításhoz. Azonban több hétre előre be vannak táblázva, így most az a legvalószínűbb, hogy szeptember 15-én nyithatunk ki újra.

Nem először fordult elő a kávézó történetében tűzeset. A Székesfehérvár.hu írta meg, hogy öt évvel ezelőtt egyszer már majdnem teljesen leégett a Ribillió. Akkor csodával határos módon egy söröshordó mentette meg a helyet a teljes pusztulástól.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek