5 évnél régebbi cikk

Olyan meleg lesz a jövő héten, amilyen idén még nem volt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hamariweb.com News
Olyan meleg lesz a jövő héten, amilyen idén még nem volt

Tudja az időjárás, hogyan lehet fokozni a kánikulát: a jövő héten lesz olyan nap, amikor 36 fok is lehet, de egyszer sem várnak a szakemberek 33 fok alatti napi maximumot. Ehhez még jöhetnek záporok és zivatarok is, szóval a fülledt dögmeleg garantáltnak tűnik.

Nem hogy folytatódik, hanem egyenesen fokozódik a hőség a jövő héten. Az időjárás totális nyárra kapcsolt és kipörgeti magából a maximumot: ez lesz az a hét, amikor mindenkinek mindenhol csorogni fog majd minden. A klímagyártók és ventillátorosok nagy hete lesz ez, hiszen valahogy csak el kell viselni az akár 36 fokos kánikulát is.  Néha ugyen lesznek záporok és zivatarok is az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött heti előrejelzése alapján, de ez igazából csak arra lesz jó, hogy a meleg mellé még fülledt is legyen a levegő. Csodálatos lesz, imádni fogjuk a jövő hét minden egyes percét. Részletek:

Hétfőn a többórás napsütés mellett elszórtan, egyre inkább az ország keleti és déli felén fordulhat elő zápor, zivatar. Csak zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 18-22, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Kedden a sok napsütés mellett elsősorban a Dunántúlon helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás csupán zivatar környezetében erősödhet meg átmenetileg. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön is sok lesz napsütés, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet szerdán 17-22, csütörtökön 18-23 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 31-36, csütörtökön 32-36 fok között alakulnak.

Pénteken is jellemzően napos idő várható. Zápor, zivatar elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 18-23, a legmagasabb hőmérséklet 31-36 fok között alakul.

Szombaton keleten több, nyugaton kevesebb napsütés várható. A Dunántúlon több helyen, keleten elszórtan alakul ki zápor, zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 27-33 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos idő lesz, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximumhőmérséklet 28-33 fok között alakul.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek