5 évnél régebbi cikk

Tovább lehet jelentkezni a pótfelvételire
Fehérvár Médiacentrum fotójaTovább lehet jelentkezni a pótfelvételire

Meghosszabbították a pótfelvételi eljárás határidejét: augusztus 7-ig lehet a jelentkezéseket benyújtani, illetve hitelesíteni az E-felvételiben.

Egy nappal tovább, augusztus 7-én éjfélig nyújthatják be jelentkezésüket az E-felvételiben azok, akik szeretnének részt venni a pótfelvételi eljárásban.

A pótfelvételi során már csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg, és csak azok jelentkezhetnek, akik nem jutottak be sehová, vagy nem is jelentkeztek a július 25-én zárult általános eljárásban.

Jelentkezni Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával lehet az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre. Érdemes a borítékot elsőbbségi küldeményként feladni. A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni.

Azt is megtudtuk, hogy az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, de egyes esetekben magasabb lehet a július 25-én meghatározott ponthatárnál.

A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzések esetén 50 pontnál.

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy - elsősorban mesterképzések esetében - felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak a hirdetményben közlik a vizsga időpontját is, de az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek - írták a közleményben.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 24-én hirdetik ki.

A felvételt nyert tanulók a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg legkésőbb augusztus 31-ig.

Ha bármilyen egyéb kérdésetek van a pótfelvételivel kapcsolatban, akkor ide kattintva mindent megtaláltok egy helyen.

(Forrás: felvi.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek