5 évnél régebbi cikk

Kiderült, kik jutottak be a Fehérvár Táncosa elődöntőjébe
Fehérvár Médiacentrum fotója
youtube.com
Kiderült, kik jutottak be a Fehérvár Táncosa elődöntőjébe

Ismerős nevekre is bukkanhatunk a Fehérvár Táncosa tehetségkutató verseny tizenhat elődöntős versenyzője között. Lássuk, kiket választott ki a zsűri a beküldött ötven videó alapján!

Hamarosan élesben is elindul a felkészülés a Fehérvár Táncosa tehetségkutató novemberi elődöntőjére. Augusztus végén felkészítő táborban vehet részt a tizenhat továbbjutó, ahol mentorok segítségével csiszolhatják tudásukat, versenyprodukcióikat. A mentorok – Barta Viktória, a Budapesti Operettszínház koreográfusa, Cristina Porres Mormeneo, a Székesfehérvári Balett Színház táncművésze, koreográfusa és Szóka Roland, a Kecskemét City Balett táncművésze. (A zsűri tagjai Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója, Molnár Andrea táncművész, tánctanár és Tihanyi Ákos, a Madách Színház koreográfusa.)

A  beküldött videók alapján a zsűri a következő párosokat és csapatokat jutatta be az elődöntőbe: Jenei Márton (őt már a Versünnepről és az utcaszínházi előadásokból is jól ismerheti a közönség), Kindl Gábor Dániel, Kis Eszter Anita, Mészáros Marcell, Rácz Kitti Katalin, Tokodi Blanka, Fűri Bettina – Kolter Vivien, Do Not Disturb, Vincze Franciska – Tujner Anikó, Gyarmati Dorina – Gede Ágnes, Destiny, Free Spirit Angels, Megadance, River, Free Spirit Infinity, Free Spirit Babes. 

A legtöbb jelentkező nagyjából 18-19 éves, de akad köztük 14 és 25 éves versenyző is. A megyében élő vagy tanuló fiatalok számára meghirdetett verseny győztese decemberben számos értékes nyeremény mellett egy külföldi utazást is kap a Fehérvár Travel felajánlásával.

Hogy mi kell a győzelemhez, arról az előző hasonló tehetségkutató, a Fehérvár Hangja győztesét, Ferenczy-Nagy Boglárkát kérdeztük: "Tapasztalataim alapján egy ilyen tehetségkutató több felkészülést igényel lélekben, mint gyakorlatban. Fontos, hogy az adott dolog (most épp a tánc) szeretete és az önkifejezés vágya játssza a legnagyobb szerepet bennünk, és ne a nyerni akarás. Így mindenképp sikerélményünk lesz, és így a közönségünk is jobban részesévé válik a produkciónak. Nekem még nyertesként is nagyobb sikerélményt jelent, hogy a gondolataimat kifejezhettem, és az érzéseimet sikeresen átadhattam egy közönségnek, mint maga a győzelem."

A közönség november 11-én találkozhat először a versenyzőkkel az elődöntőn, a döntő pedig december 9-én lesz a Vörösmarty Színházban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek