5 évnél régebbi cikk

Vonattal Fehérvárról a Balatonra Fluor Tomival
Vonattal Fehérvárról a Balatonra Fluor Tomival

Székesfehérvár jó helyen van: közel a Velencei-tó, a Balaton és Budapest is. Nyaranta a fiatalok többségének csak azt a döntést kell meghoznia, melyik irányba induljon vonattal. Fluor Tomi legfrissebb vlogjában egy ilyen nyári utazást idéz fel gyerekkori barátjával és a Déli pályaudvarról indulva, Fehérváron át meg sem állnak Siófokig és Zamárdiig.

Flour Tomi a Balatonra megy, ráadásul vonattal. Székesfehérvár jelenlegi egyetlen A-kategóriás popsztárja híres a lokálpatriotizmusáról, és mint ahogy a legtöbb Budapestre vagy bárhova szakadt városunkfia, ő is igyekszik lépten-nyomon megemlékezni kis fatornyosáról. A néhány hónapja újra vlogolásba kezdő Fluor hétvégén töltötte fel azt a videót, amiben a Déli pályaudvarról indulva, egy fehérvári kitérővel egyenesen Siófokig és Zamárdiig vonatozik gyerekkori jóbarátjával. 

Az erősen nosztalgikus hangulatú videó (egyik) csúcspontja mindenképpen az a párbeszéd, ami a már nem túlságosan szomjas főszereplők között egy játékteremben zajlik, valahogy így:

– Mit csinál, aki nyer és mit csinál, aki veszít?
– Hogyha én nyerek, akkor iszunk, hogyha te veszítesz, akkor nem iszunk.

A gondolatmenet feldolgozására hagyunk néhány másodpercet, utána inkább érdemes egyben megnézni az egész videót itt:

A Fluor a Balatonon sorozat előző részében is felbukkant egyébként Székesfehérvár. Akit nem érdekelnek a Wellhello rapperének tanácsai arról, hogy hol és mit érdemes csinálni a Balaton környékén, ha rossz idő van, és csak a fehérvári eseményekre kíváncsi, az tekerjen 6:34-hez. Innentől nagyjából öt percen keresztül a június 15-i Hello, nyár! című nyárindító Zichy-ligetbeli koncertről van szó. Benézhetünk a backstage-be, a színpadról láthatjuk a több ezres közönséget és még Pixa is beköszön néhány nosztalgikus pillanat erejéig.

Borítókép: Youtube/Fluor Tomi
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek