5 évnél régebbi cikk

Iskolakezdés jó látással
Fehérvár Médiacentrum fotója
best-medical.ro
Iskolakezdés jó látással

Az iskolakezdés körül rengeteg teendője van egy lelkiismeretes szülőnek. Azonban nem csak a tankönyvek, nyáron kinőtt ruhák, iskolaszerek beszerzéséről kell gondoskodnunk. Gondolnunk kell arra is, hogy a gyerek szeme nem változott-e a nyáron. Érdemes még az iskola megkezdése előtt ellenőriztetni azt, vagy szükség esetén elkészíttetni a jó korrekciót, hogy a tanulás már az elején könnyebben menjen.

Sok problémát, iskolai elmaradást és felnőttkori, végleges tompalátást lehetne megelőzni a jó szemüveggel. A szükségtelen alkalmazkodási többlet, azaz a szemüveg hiánya, mely az idegrendszert is megterheli, nehezíti a gyerek napi tevékenységét, gátolja a tanulásban, akár viselkedési problémákat is okozhat.

Nem csak az iskoláskorú gyermekekre kell azonban gondolnunk. Különösen ajánlott vizsgálatra vinni már a kicsiket is. Ha a családban volt szemészeti eltérés, koraszületés, eltérő nagyságú szemgolyók, pupillák, vagy ha kancsalságot észlelünk a kicsin, a gyerek közelről olvas, rajzol, gyakori fejfájása van, hunyorog, feltétlenül vizsgáltassuk meg a szemét.

A gyermekszemészet a szemészet szakmán belül is egy nagyon speciális terület. A gyermekszemész egyrészt más műszerekkel dolgozik, de ami a legfontosabb, hogy a gyermekek szemészeti vizsgálata más módszereket igényel. Egy kis gyerek nem tud olvasni, esetleg megkérdezni sem könnyű tőle, hogy mit is lát egy ábrán.

A Cserta Optika Madách utcai üzletében lévő rendelő magas technikai színvonalon felszerelt. A többi műszer között külön megemlíthető egy olyan korszerű számítógép vezérelt speciális gyermekszemészeti vizsgáló gép, mely különösen alkalmas csecsemők, gyermekek fénytörési hibájának, vagy akár rejtett kancsalságának nagy pontosságú meghatározására.

A vizsgálatot Dr. Nagy Piroska szemész szakorvos végzi a hét minden napján előzetes bejelentkezés alapján.

Megkönnyítendő az iskolakezdés okozta kiadásokat, augusztus és szeptember hónapokban 20% kedvezményt adnak komplett szemüveg készítése esetén a gyermek keretek és lencsék árából.

Cserta János
optometrista, látszerész mester
Üzleteik:
Székesfehérvár, Távírda u. 25. Tel.: 22/507-360
Székesfehérvár, Madách tér. 1. Tel.: 22/340-556
www.csertaoptika.hu, www.facebook.com/csertaoptika1

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek