5 évnél régebbi cikk

Akár fehérvári is lehet Európa legjobb street foodja
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fiers Gábor
Akár fehérvári is lehet Európa legjobb street foodja

Ehhez csak annyi kell, hogy a székesfehérvári bisztrók és büfék péntekig nevezzenek a hazai előválogatóra a hét kategória egyikében. A magyar győztes, vagyis a Legjobb Magyar Street Food 2018 cím nyertese indulhat a European Street Food Awards szeptember végi döntőjében.

Székesfehérváron az elmúlt években pezsgett a minőségi street food élet, még annak ellenére is, hogy sem az első, sem a második street food fesztivál nem sült el igazán jól. Többször is beszámoltunk arról, hogy a Patent Gasztrobárhoz kötődő KGB barbecue csapat nemzetközi szinten is sikereket ért el, és hamburgertesztünk során az is kiderült, hogy a legtöbb pontot szerző bEAT burgere megállná a helyét az ország legjobbjai között. Amennyiben a fagyi is street foodnak számít, akkor Damniczki Balázs biztosan a mezőny első felébe tartozik hazai és nemzetközi szinten is, hogy csak néhányat emeljünk ki a város legjobbjai közül. Ők biztosan nem esélytelenül indulnának el a The Hungarian Street Food Awards nevű versenyen. 

Idén először vehet részt ugyanis Magyarország a kontinens egyik legrangosabb street food versenyén. Az, hogy ki képviselheti majd az országot, a következő hetekben dől el. Hét kategóriában lehet nevezni augusztus 31-ig a European Street Food Awards magyar előválogatójára. A szervezők 

  • A legjobb hamburger/szendvics street food hely,
  • A legjobb húsimádó street food hely,
  • A legjobb nemzetközi street food hely,
  • A legjobb magyaros street food hely,
  • A legjobb vegán street food hely,
  • A legjobb pizza street food hely,
  • vagy A legjobb édesség street food hely besorolásban

várják a jelentkezéseket a The Hungarian Street Food Awards honlapján. Egy-egy hely több kategóriában is nevezhet.

A háromfős zsűriben Bánlaki D. Stella, a Forbes gasztro rovatának vezetője, Papp Regina, a Welovebudapest.com főszerkesztője, valamint Susánszky Ádám, a Zing Burger alapítója és a Karaván Street Food Udvar társtulajdonosa értékeli a nevezőket. A közönségszavazás szeptember 1-7. között zajlik majd a verseny honlapján, a Szavazás menüpont alatt.

A verseny végén tíz győztest hirdetnek, a kategóriánkénti legjobbakon kívül díjat kap még a legtöbb közönségszavazatot kapó egység (Közönségdíj), a legszebb magyar food truck (Beauty különdíj), míg az összetett első helyezett, vagyis a Legjobb Magyar Street Food 2018 díj nyertese részt vehet a European Street Food Awards berlini döntőjén szeptember 28-29-én.

A hazai előválogató eredményét szeptember 9-én, vasárnap 15 órakor hirdetik ki a budapesti Karavánban. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek