5 évnél régebbi cikk

Szirénapróba lesz Székesfehérváron szeptember 4-én délelőtt
Fehérvár Médiacentrum fotója
dede14.com
Szirénapróba lesz Székesfehérváron szeptember 4-én délelőtt

Kétszer is megszólalnak a szirénák Székesfehérváron szeptember 4-én, kedden délelőtt. Aggodalomra persze semmi ok, a város külső védelmi tervének gyakorlása miatt szirénáznak majd. Az iskolákban pedig tűzvédelmi gyakorlatokat tartanak.

Székesfehérvár külső védelmi tervének teljes gyakorlására kerül sor 2018. szeptember 4-én, kedden délelőtt. A program során a városban telepített, lakossági tájékoztató szirénák kétszer is megszólalnak. Az elhangzó riasztás lakossági intézkedést nem igényel. A délelőtt folyamán az oktatási intézményekben tűzriadó-gyakorlatot hajtanak végre.

Napközben kétszer, 10.50 órakor és 11.40 órakor szólalnak meg városszerte a lakossági tájékoztató szirénák.

Az első jelzésnél egy szöveges tájékoztatót hallhatnak az állampolgárok, ezután következik a „Katasztrófariadó” szirénajele, amely egy 120 másodpercig tartó, váltakozó hangmagasságú, folyamatos szirénahang. A gyakorlat végén hangzik el a második szöveges tájékoztató a gyakorlat befejezéséről, majd a „Veszély elmúlt” szirénajel hallható, amely kétszer egymás után megismételt, 30 másodpercig tartó, egyenletes hangmagasságú szirénahang, a jelzések közötti 30 másodperces szünettel.

A szirénák megszólalása ezekben az időpontokban csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmilyen teendője nincs!

A lakosság védelme érdekében külső védelmi terv készítésére és gyakoroltatására kötelezettek azok a települések, amelyek vonzáskörzetében úgynevezett felső küszöbértékű – veszélyes anyagokkal foglalkozó – üzem működik. Székesfehérvár is rendelkezik külső védelmi tervvel, amelyet az esetleges vészhelyzetek könnyebb felszámolása érdekében évente részlegesen, háromévente pedig teljeskörűen gyakorolnak a szakemberek.

Székesfehérvár külső védelmi tervének 2018. évi teljes gyakorlása a közreműködő szervezetek számára szervezett eligazítással kezdődik, majd belső tűzvédelmi gyakorlatra kerül sor egy fehérvári töltőüzemben.

Ezen a napon 10.40 órakor a város általános és középiskoláiban, valamint a felsőoktatási intézményekben tűzriadó-gyakorlatot tartanak. A gyakorlás közös biztonságunkat szolgálja, az esetleges kellemetlenségek miatt az érintettek türelmét kérik a közérdekű feladat ellátásában résztvevők!
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek