2018. szeptember 23. vasárnap Tekla
Menü

Hoppá! Új résszel érkezik a legendás Rendőrakadémia

Hoppá! Új résszel érkezik a legendás Rendőrakadémia
Újra összeáll a brigád? (Fotó: geektyrant.com)

Na, hát az a helyzet, hogy az 1994-es Rendőrakadémia 7. - Moszkvai küldetés után nagyon úgy néz ki, hogy újabb epizóddal jelentkezik a '80-as, '90-es évek egyik legsikeresebb vígjátéksorozata. A Carey Mahoney-t megformáló, Steve Guttenberg szerint nem is kell olyan sokat várnunk rá. Csípjetek meg!

Tíz év, hét epizód. Akkoriban egy filmsorozat sem termelt ennyi részt, nem beszélve az időközben kialakult rajongói bázisról, akik mind a mai napig pörgetik kedvenc rendőreiket: Carey Mahoney-t, Eugene Tackleberry-t, Larvell Jones-t, Moses Hightowert és még sorolhatnám.

Bevallom őszintén, valami fura és megmagyarázhatatlan jó érzés fog el, amikor a Rendőrakadémia bármelyik részét meglesem, ugyanis egyrészt visszarepülök gyerekkoromba, másrészt pedig még mindig nagyon ülnek a poénok. Mondom, a valaha készült egyik legjobb vígjátékszériáról beszélünk, amelynek úgy tűnt, hogy a hetedik rész után végleg búcsút inthetünk. Eddig.

Már a kétezres évek elején is emlegettek egy rebootot, több főszereplő is nyilatkozott egy készülőben lévő újabb moziról, amelyben olyan régi kedvenceink térhettek volna vissza, mint Debbie Callahan kapitány (Leslie Easterbrook) vagy Laverne Hooks őrmester (Marion Ramsey).

A film végül sosem jutott el a nagyvászonra, ám egy lelkes rajongó azonban még így, évtizedekkel a Rendőrakadémia-láz után sem tett le arról, hogy új részt kapjon, és Twitter-oldán érdeklődött a sokat emlegetett folytatásról Carey Mahoney megformálójánál, Steve Guttenbergnél. A választól felrobbant az internet:

"Adam, a következő Rendőrakadémia nemsokára megérkezik, még nem árulhatok el részleteket, de már díszcsomagolásban van, készen áll!" - ha lehet hinni az egyik - ha nem a legfontosabb - főszereplőnek, akkor érkezik a Rendőrakadémia 8., már csak az a kérdés, hogy mikor. Persze korábban is megszellőztették a folytatás lehetőségét: 2010-ben előbb a Larvell Jones-t alakító Michael Winslow, majd 2012-ben a New Line Cinema nyilatkozott róla, hogy érkezik a következő Rendőrakadémia egy reboot formájában. Ekkor úgy volt, hogy Scott Zabielski rendezi majd a filmet, ám végül ejtette a bulit, 2014-ben pedig arról szólt a fáma, Keegan-Michael Key és Jordan Peele (Tűnj el!) veszi át a stafétát.

Tehát az elmúlt húsz évben számos pletykával találkozhattunk a szériával kapcsolatban. Ám Guttenberg ígérete egy fokkal kézzelfoghatóbbnak tűnik, mint a korábbiak, így joggal reménykedhetünk, hogy hamarosan mozivásznon láthatjuk a Rendőrakadémia nyolcadik epizódját.

Addig is mutatunk néhányat a kedvenc jeleneteink közül:

 

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Egészségnapot tartanak az Öreghegyi Közösségi Házban
  Egészségnapot tartanak az Öreghegyi Közösségi Házban
 • Baleset lassítja a forgalmat az M7 autópályán Kőszárhegynél
  Baleset lassítja a forgalmat az M7 autópályán Kőszárhegynél
 • Ma lesz a Színházak éjszakája
  Ma lesz a Színházak éjszakája
 • Ma is razziáznak a rendőrök
  Ma is razziáznak a rendőrök
 • Hatalmas tűz volt Kelenföldön
  Hatalmas tűz volt Kelenföldön
 • Papsajt - az egyik legjobb köhögéscsillapító
  Papsajt - az egyik legjobb köhögéscsillapító
 • Az ősz megérkeztét ünnepelték a tóvárosiak
  Az ősz megérkeztét ünnepelték a tóvárosiak
 • Elmarad a Hétpecsétes túra
  Elmarad a Hétpecsétes túra
 • Tovább nőtt a tanzániai hajóbaleset áldozatainak száma
  Tovább nőtt a tanzániai hajóbaleset áldozatainak száma
 • Elkezdődtek a betakarítási munkák
  Elkezdődtek a betakarítási munkák
 • Tömeges megbetegedés történt Hevesben
  Tömeges megbetegedés történt Hevesben
 • Megverte rokonait majd öngyilkos lett egy férfi Fertőrákoson
  Megverte rokonait majd öngyilkos lett egy férfi Fertőrákoson
 • Eseménydús éjszakájuk volt a tűzoltóknak
  Eseménydús éjszakájuk volt a tűzoltóknak